Discord'dan arkadaşımla konuşuyordum. Steam'den oyun indiriyorum. Steam'i yanlışlıkla full ekran yaptim. Sonra ekran siyah beyaz oldu. Stopcode'a benzer bir hata verdi. Ardından çözünürlüğü bozuk bir şekilde bilgisayar kendini yeniden başlattı.
Otomatik onarmaya hazırlanıyor derken ekran glitche girdi ardindan yine çözünürlüğü sıra dışı bir şekilde kişisel bilgisayarınızda tanılama yapıyorum dedi. Sonra otomatik onarım ; bilgisayarınız düzgün baslatilamadı dedi. Artık bilgisayarı her açtığımda bu hata geliyor.
Gelişmiş seçeneklerden Recovery yapamiyorum. Backup yok. cmd'den Regback denedim güvenli modda açmayı denedim sürücü imzalaması falan her şeyi denedim olmayınca format atmayı denedim. Gelişmiş seçeneklerin üstünde "Bu bilgisayarı Windows kalıcı şekilde sıfırla" seçeneğine bastım çıkan seçeneklerden "kişisel dosyalar kalsın sil","kalmasın sil" bütün seçenekleri denedim fakat bilgisayarınızı sıfırlama da bir sorun oluştu hatasını aldım her zaman.
Çözünürlük düşük olduğundan HDMI çıkarıp takmayı denedim bir sey olmadı.
Windows kalıcı şekilde format atmayı deneyince hata aldim. Aklima geldi bence SSD'ye sistem yarim yamalak ulasiyor çözünürlüğün de düşük olmasının sebebi SSD'in içinde drivler'larin bulunması format atamamimin sebebi. Windows belgelerine tam olarak ulasamıyor dedim ve SSD'yi kontrol ettim. Çıkarıp tekrar bağladım sonuç yine umut kiriciydi.
En son buraya başvurdum yardım edebilirsiniz sevinirim.
Sistem özellikleri:
- CPU:i5-6402p
- SSD: HyperX 120 GB (sadece SSD başka Hard drive falan yok)
- Ekran kartı: Msi GTX 960 2GB
- Anakart: Msi B150M
- Güç : ZM600 600 watt Zalman