i5 6402p ve GTX 1050 Ti sistem toplama

zeoom

Hectopat
Daha fazla  
3150 ₺ civarında monitörsüz bir sistem topladım, sizden ricam önerebileceğiniz herhangi bir şey varsa önermenizdir, şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu parçanın seçimini hatalı buluyorum. Amaç tam F/P dengesini yakalamak ise bu şekilde olmaz. Kısıtlı bütçe ile bilgisayar toplarken yapılan hatalardan birini yapmışsınız bana göre. Kısıtlı bütçeye bütün parçaları sıkıştırmak yerine, ana bileşenlere yönelip, diğerlerini sonraya ertelemeyi öneriyorum. Yani SSD şuan olmazsa olmaz bir donanım değil. Tabi ki kullanımda avantajları var fakat sistemin can damarı değil bu parça. SSD' yi çıkarıp bütçeyi işlemci veya ekran kartına kaydırmanız sizin yararınıza olacaktır. Daha sonra bunu sisteminize ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde kasaya verilen paradan da tasarruf edilebilir. Güç kaynağı ise bu sistem için fazla. Buradan da bir miktar tasarruf edip, toplamda baya güzel bir sistem toplamak için bütçe düzenlenebilir.

Burada asıl beklentiniz nedir ? Verdiğiniz paranın son kuruşuna kadar verimli bir sistem toplamak mı ? (Gerekirse bir önceki nesle ait parçaları kullanmak kaydı ile.) Ya da bütün parçalar güncel olsun, bazılarının şekli şemali de hoşuma gidiyor. Ne derseniz deyin yine de ben bu yolda mı gideceğim diyorsunuz ?

İşlemciyi i3 6100 düşürerek ekran kartını RX470 alın. Aerocool VX500 güç kaynağı yeterli olacaktır. Ssd olmasa da olur. Kasayı değiştirin. Akasa Venom LX öneririm kasayı da.

İşlemciyi i3 6100 düşürerek ekran kartını RX470 alın. Aerocool VX500 güç kaynağı yeterli olacaktır. Ssd olmasa da olur. Kasayı değiştirin. Akasa Venom LX öneririm kasayı da.

I3 islemci cok manasiz olur.
I3 islemci alicaksa, gitsin G4560 alsin.
I5 islemci alicaksada; Ben SSD olmadan sistem dusunemiyorum o yuzden karar sizin @zeoom . Ister SSD cikarip RX470 alin, yada anakartı H110M'e indirip RX470 alin.

Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim. Dikkate alacağım fakat SSD konusuna pek katılmıyorum bence bir oyun bilgisayarı SSD'siz olmamalıdır. Ve işlemciyi daha ne kadar yükseltebilirim o da ayrı bir muamma. Güç kaynağı bilgilendirmeniz için teşekkürler. Ekran kartı için de bir öneriniz varsa ondan da yararlanmak isterim.

Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim. İşlemciyi i3'e pek olumlu bakmadım. Güç kaynağı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. SSD konusuna pek olumlu bakamadım. Kasa için bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum.

I3 islemci cok manasiz olur.
I3 islemci alicaksa, gitsin G4560 alsin.
I5 islemci alicaksada; Ben SSD olmadan sistem dusunemiyorum o yuzden karar sizin @zeoom . Ister SSD cikarip RX470 alin, yada anakartı H110M'e indirip RX470 alin.
Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim. SSD çıkarmayı pek düşünmüyorum, işlemci'yi de kısmayı düşünmüyorum(Sizin de dediğiniz gibi). Anakartı kısıp rx470 düşünebilirim

SSD olmasın demiyorum tabiki de. Sadece daha fazla bütçe isteyen parçalardan kısmayıp, SSD tercihini biraz ertelemeyi uygun buluyorum. SSD' yi sisteme daha sonra takıp rahatça kullanabilirsiniz ama ekran kartı veya işlemciyi bir kere aldıktan sonra yükseltme maliyeti çok daha fazla olacaktır.

Ekran kartı olarak 1050 TI gayet güzel bir kart. Yalnız bu kartı ben almaya karar verdiğimde 600-650 TL arası bir fiyatı vardı. Şuan bu kararımı sorguluyorum. Biraz daha ekleyip RX470 almak çok daha mantıklı gibi görünüyor. Tabi bu konuda son kararımı vermiş sayılmam. Belki ikinci el bir GTX970 bile alabilirim. Bence siz de ikinci el işini ve RX470 modelini düşünmelisiniz. Kur çok arttığı için düşük seviye kartlara bile çok fazla para verir olduk.

İşlemci: *Intel Skylake Core i5 6402P 2.8 GHz 6 MB Cache LGA 1151 İşlemci - 183,00$ + KDV = 798,98 TL (Sihirbaza Özel Fiyat !!!)
Anakart: *MSI B150M PRO-VDH Intel B150 2133MHz DDR4 mATX Anakart - 78,00$ + KDV = 340,55 TL
Bellek: Kingston DDR4 16GB(2x8) HyperX Fury Black 2400MHz Ram (HX424C15FBK2/16) - 124,99$ + KDV = 545,69 TL
Ekran Kartı: **Sapphire RX470 4GB 256Bit GDDR5 NITRO+ O.C Ekran Kartı (11256-01-20G) - 218,00$ + KDV = 951,79 TL
SSD: Hi-Level Ultra 240GB 550-530MB/s SSD (HLV-SSD30ULT/240G) - 78,10$ + KDV = 340,98 TL
Kasa: **Dark Argon USB 3.0 ATX Siyah Oyuncu Kasası - 19,90$ + KDV = 86,88 TL
Güç Kaynağı: High Power 500W 80+ 37,5A@12V Güç Kaynağı (HPQ-500ST-H12S) - 38,50$ + KDV = 168,09 TL
USD TOPLAM: 740.49$ + KDV
TL TOPLAM: 3232.96 TL(Teknobiyotik)

Bu şekilde daha iyi olacağını düşünüyorum. SSD 120GB almak pek akıllıca olmaz. Oyunları da SSD'ye kurarsınız böylece daha iyi performans verir. İleride HDD de eklersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…