i5 6402P ve GTX 1050 Ti Sistemin FPS Düşme Sorunu

Felix01

Decapat
i5 6402p işlemciyi H110 anakartla kullanıyorum 8 GB RAM'lerim 2133 MHz'de çalışıyor. Yeni nesil oyunlarda anlık donmalar yaşıyorum forum bir çok kişi RAM takviyesi demiş fakat benim sorunum işlemci olduğuna eminim. 100% kullanım GTX 1050 Ti kullanıyorum işlemci rahatlasın diye hiç bir oyunu ultra açamıyorum. LOL'de bir şey olmuyor ama PUBG, CS:GO, Fortnite ve GTA 5 gibi oyunlara girdiğimde droplar yüzünden canım sıkılıyor ve oyunu kapatıyorum.

Driverlar güncel eskiden donmalar aniden olup biterken bu aralar 2 ile 3 saniye arasında değişiyor ani patlama ve uçaktan atlama anında tam bir facia insanlar i3 ile %40 kullanım alıyorlar ben i5 ile 100% insan değişik hissediyor ben bu sistemde ne yapmalıyım? Ya da istediğiniz değerler falan var mı? Eğer işlemci sorunluysa satıp üst modeli yada piyasadaki sıfır ürünlere yöneleceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci %100 oluyorsa darboğaz vardır. Fakat %80-90 arasında seyrediyorsa ve yine de anlık takılma oluyorsa muhtemelen sorun bellek hızından kaynaklıdır. Günümüz oyunlarının haritaları, modellemeleri ve kaplamaları o kadar detaylı ki bellek hızları artık yetişemiyor resmen.
2600MHz hıza çekebiliyorsan bellekleri XMP vs. ile o hızda kullanın derim. Deneyin farkını göreceksiniz.

İşlemci %100 oluyorsa darboğaz vardır. Fakat %80-90 arasında seyrediyorsa ve yine de anlık takılma oluyorsa muhtemelen sorun bellek hızından kaynaklıdır. Günümüz oyunlarının haritaları, modellemeleri ve kaplamaları o kadar detaylı ki bellek hızları artık yetişemiyor resmen.
2600MHz hıza çekebiliyorsan bellekleri XMP vs. ile o hızda kullanın derim. Deneyin farkını göreceksiniz.
Dostum anakart yüzünden 2133 üstüne çıkamıyorum [emoji31]
Tam tersine rahatlatmak için ayarları yükseltin. Birde MSİ Afterburner ile oyun içi değerleri atarmısınız.
pubg de azda olsa var fakat fortnite tam bir çile işlemci kullanımı hep tavan :sinsi:
as.jpg
cpu.png
sa.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı