i5 6402P ve GTX 1050 Ti Sistemin FPS Düşme Sorunu

Felix01

Decapat
i5 6402p işlemciyi H110 anakartla kullanıyorum 8 GB RAM'lerim 2133 MHz'de çalışıyor. Yeni nesil oyunlarda anlık donmalar yaşıyorum forum bir çok kişi RAM takviyesi demiş fakat benim sorunum işlemci olduğuna eminim. 100% kullanım GTX 1050 Ti kullanıyorum işlemci rahatlasın diye hiç bir oyunu ultra açamıyorum. LOL'de bir şey olmuyor ama PUBG, CS:GO, Fortnite ve GTA 5 gibi oyunlara girdiğimde droplar yüzünden canım sıkılıyor ve oyunu kapatıyorum.

Driverlar güncel eskiden donmalar aniden olup biterken bu aralar 2 ile 3 saniye arasında değişiyor ani patlama ve uçaktan atlama anında tam bir facia insanlar i3 ile %40 kullanım alıyorlar ben i5 ile 100% insan değişik hissediyor ben bu sistemde ne yapmalıyım? Ya da istediğiniz değerler falan var mı? Eğer işlemci sorunluysa satıp üst modeli yada piyasadaki sıfır ürünlere yöneleceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci %100 oluyorsa darboğaz vardır. Fakat %80-90 arasında seyrediyorsa ve yine de anlık takılma oluyorsa muhtemelen sorun bellek hızından kaynaklıdır. Günümüz oyunlarının haritaları, modellemeleri ve kaplamaları o kadar detaylı ki bellek hızları artık yetişemiyor resmen.
2600MHz hıza çekebiliyorsan bellekleri XMP vs. ile o hızda kullanın derim. Deneyin farkını göreceksiniz.

Dostum anakart yüzünden 2133 üstüne çıkamıyorum [emoji31]
Tam tersine rahatlatmak için ayarları yükseltin. Birde MSİ Afterburner ile oyun içi değerleri atarmısınız.
pubg de azda olsa var fakat fortnite tam bir çile işlemci kullanımı hep tavan

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…