i5 6402P ve GTX 1060 Sistemde Yüksek CPU Kullanımı

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Merhaba, benim sistemim:
  • i5 6402P
  • MSI B150M Bazooka
  • 16 GB DDR4 2133 MHz
  • MSI GTX 1060 GAMING X 6G
  • WD 1 TB Blue
Öncelikle sorunum başlıktaki gibi. Neredeyse oynadığım oyunlarda (BF1,GTA V) işlemci kullanımı sürekli 100(GTA V'te arada 70-80'lere iniyor ama BF1'de menü hariç hep 100) ve ekran kartı kullanımı 70'lere kadar düşüyor. Yazılımsal olarak yapabileceğim bir şey var mı? İşlemcimi yaza doğru i7 7700 ile değiştirmeyi ve kendime yeni monitör almayı düşünüyorum lakin o zamana kadar benim bu sorunumu çözebilecek bir yöntem var mı?
Not: Oyun ayarları Geforce Experience üzerinden Optimum olarak ayarlandı.
@Evie Frye

FPS? GPU kullanımı her zaman %99-100 olmayabilir. Aldığınız performans stabilse ve ani FPS düşüşleri yaşanmıyorsa kafaya takmaya pek de gerek yok.

Eğer kasma ve ya FPS düşmeleri yoksa @Evie Frye arkadaşın dediği gibi sorun yok.

FPS? GPU kullanımı her zaman %99-100 olmayabilir. Aldığınız performans stabilse ve ani FPS düşüşleri yaşanmıyorsa kafaya takmaya pek de gerek yok.
GTA V'te arada GPU kullanımı %22'lere düşüp çok ani takılma yaşıyorum nadir şekilde. BF1'de ise sadece başlangıçta oyuna başlarken en başlarda 10-15 saniye bir takılmalar oluyor sonra geçiyor lakin DX 12 modunu açınca oyun oynanmayacak şekilde takılmalar yapmaya başlıyor.

GTA 5'teki ani takılma HDD'den kaynaklı olabilir. Çünkü oyunda bir ton obje var ve bu objeler aynı zamanda çizilip işleniyor. Nadiren de olsa takılmalar olabilir.

BF 1'deki sorunlar ise klasik zaten. Birçok kişi o problemleri emin ol yaşıyordur. Düzeliyorsa şayet sıkıntı yok. Ayrıca sisteminde SSD yoksa ekle.

Zaten şu yaz bir gelsin sistemime büyük değişiklikler yapacağım:
  • i7 7700
  • 500 GB Samsung 850 Evo
  • LG 25UM58-P
Lakin şöyle bir sorum var sizce Ryzen'a geçeyim mi bu sistemi satıp(sadece anakart ve işlemci) yoksa i7 7700 benim için çok iyi olur mu? Bir de sanırım i5 6402P ve i7 7700 TDP değerleri aynıymış Intel'in kendi sitesinde yazana göre. Stok soğutucu ve şimdiki güç kaynağı yeterli olur değil mi?

Ryzen'a geçeyim mi bu sistemi satıp(sadece anakart ve işlemci) yoksa i7 7700 benim için çok iyi olur mu?
i7 7700 yeterli olur. İlla geçeceksen de Intel Coffee Lake'ye geçmeni öneririm. Sistemi daha çok oyun amaçlı kullanıyorsan eğer, Coffee Lake daha mantıklı bir seçim olur.

Stok soğutucu ve şimdiki güç kaynağı yeterli olur değil mi?

Zaten iki işlemciden de çıkan stok soğutucu aynı. Yeterli olur yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…