i5 6402P ve GTX 770 Sistem Performans Düşüklüğü

Sezer ERGEN

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba iyi forumlar, bu konuyu bir arkadaşım adına açıyorum bunu belirtmek isterim.

• Msi B150m Bazooka
  • i5 6402P
  • Kingston Hyperx 2400 DDR4 RAM
  • MSI GTX 770 Lightning
  • 600 W Zalman (Kasa ile beraber)
  • 120 GB Samsung 850 Evo
Oyunlarda ara ara FPS drop yaşadığını söylüyor ve oynadığı oyunlar sistemi için abartılacak türden oyunlar değil. Counter Strike 1.6, CS:GO ve H1Z1 King of The Kill tarzı oyunlar oynuyor. Ekran kartını değiştirip GTX 1080 taktığını ve sorunun devam ettiğini söylemişti. Sizce sorunun kaynağı ne olabilir ?

GTX 1080 ile de sorun yaşadığını söylemişsiniz. Eğer monitörün çözünürlüğü 2K-4K değilse sorun yaşaması normaldir. Oyunları kendi ekran kartı ile normalde hangi çözünürlükte oynuyor? Ayrıca yük altında CPU - GPU kullanımları ne durumda? Sıcaklık değerleri nasıl? Sürücüler güncel mi? Bu sorunun bir sürü sebebi olabilir.

Monitörü Full HD(1920 - 1080). Oyunları "1920-1080 çözünürlükte oynadığını" söyledi. "CPU - GPU durumları normal" diyor, daha önceden kontrol etmişler. Sıcaklık değerlerinde de sıkıntı yokmuş. Sürücüler ise güncel. Bunları yazar iken imkansızı arıyormuşum gibi hissettim.

Şu anda ben de öyle düşünmeye başladım. Oynanan oyunlar online, o yüzden işlemci gücü gerektiren oyunlar, o işlemci de onların üstesinden gelecek bir işlemci. HDD darboğazı desen SSD var sistemde. Virüs olsa CPU-GPU kullanımları da normal. Aklıma başka bir şey gelmiyor ne yazık ki..

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı