i5 6402P ve GTX1060 6GB Sisteme Güncelleme Önerisi

Onur Akgül

Megapat
Daha fazla  
  • H110 PRO-VD
  • i5 6420P
  • GTX 1060 6G Armor
  • Crucial 8GB RAM 2133 MHz
Sistemim bu şekilde. Önceki kartım 1050 Ti'dı. Bir çok forumda şu irinti işlemcinin darboğaz yapmayacağını okuyarak kartı takas usulü ile almış bulundum. Bazı oyunlarda eski ekran kartımdan bile daha vasat performans alıyorum. Stabilite zaten yok. 8 GB RAM eklemeyi düşünüyorum ileride ama hangi işlemci modeli beni darboğazdan kurtaracaktır?

Aynı anakart ve aynı işlemci bende var bir de 16GB 2133 MHz ram'im var 1060 6g almayı düşünüyorum. Alsam darboğaz yapar mı ? 1060 yerine RX580 mi alayım ? konu kirliliği yapmayayım diye buraya yazıyorum.

Aynı anakart ve aynı işlemci bende var bir de 16GB 2133 MHz ram'im var 1060 6g almayı düşünüyorum. Alsam darboğaz yapar mı ? 1060 yerine RX580 mi alayım ? konu kirliliği yapmayayım diye buraya yazıyorum.
Dostum, GTA 5 ultra ayarlarda şehirde %60 gpu kullanımı %100 cpu kullanımı verip 60 FPS alırken, çimlik alanda GPU kullanımı full olup 100 FPS alıyorum. Darboğazın alası. Minimum 7500 bu kartı tam besleyebiliyor ucu ucuna. Aksi halde aldığın değerler 1050ti ile denk olacaktır işlem gerektiren oyunlarda.

İşlemci + RAM + Anakart üçlüsünü satıp bu üçlüyü satın al kardeşim, yarın N11'de 11.11 indirimi var güzel fiyata bulursan bu parçaları al ya da dilersen Hepsiburada'da Black Friday indiriminde de alabilirsin karar senin.

İşlemci: Amd Ryzen 5 2600 (6 Çekirdek)3.4ghz-3.9ghz 16mb 65w12nm - n11.com

RAM: ADATA XPG Gammix D10 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz RAM AX4U300038G16-DBG - Nanokatalog

Anakart: Asus Am4 B450 Ddr4 Gaming Tuf B450 Plus Gaming 6x Sata 1x M2 Sata - n11.com

Sisteminde ciddi bir performans artışı yaşayacaksın, elindeki GTX 1060 6GB bu sistemle harika çalışacaktır.

Şimdilik o kadar bütçem olmadığından günü kurtarmak adına bir güncelleme yapmam gerekli. Teşekkür ediyorum önerin için. Ne yaparsam bu sistemde ekran kartı tam performans verir?

Kardeşim dediğim gibi elindeki parçaları satıp üstüne bir miktar para ekleyip alacaksın, yok ben hepsini aynı anda alamam dersen attığım RAM modelini al, elindeki sistemle sorunsuz şekilde çalışır hem BIOS kendisi otomatik olarak 3000MHz RAM'i 2133 olarak ayarlayacaktır bilgin olsun hem seni 1000 TL'lik RAM masrafından kurtarır ileride daha iyi parçalar alırsın.

Mümkünse bu hafta içerisinde dolar ve euro yükselmeden hemen satın al.

Şimdilik o kadar bütçem olmadığından günü kurtarmak adına bir güncelleme yapmam gerekli. Teşekkür ediyorum önerin için. Ne yaparsam bu sistemde ekran kartı tam performans verir?
İşlemci ve anakart değiştirmek şart eğer tam performans istiyor isen.

Bir arkadaş fatura garantili benim işlemcim + 400 lira ile 7500 önerdi? Sizce mantıklı mı?

Fiyatı indirebilirsen eğer gerçekten yararlı olacaktır. İndiremesen de iyi ancak fark biraz fazla gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…