Sistemim bu şekilde. Önceki kartım 1050 Ti'dı. Bir çok forumda şu irinti işlemcinin darboğaz yapmayacağını okuyarak kartı takas usulü ile almış bulundum. Bazı oyunlarda eski ekran kartımdan bile daha vasat performans alıyorum. Stabilite zaten yok. 8 GB RAM eklemeyi düşünüyorum ileride ama hangi işlemci modeli beni darboğazdan kurtaracaktır?
Aynı anakart ve aynı işlemci bende var bir de 16GB 2133 MHz ram'im var 1060 6g almayı düşünüyorum. Alsam darboğaz yapar mı ? 1060 yerine RX580 mi alayım ? konu kirliliği yapmayayım diye buraya yazıyorum.
Aynı anakart ve aynı işlemci bende var bir de 16GB 2133 MHz ram'im var 1060 6g almayı düşünüyorum. Alsam darboğaz yapar mı ? 1060 yerine RX580 mi alayım ? konu kirliliği yapmayayım diye buraya yazıyorum.
Dostum, GTA 5 ultra ayarlarda şehirde %60 gpu kullanımı %100 cpu kullanımı verip 60 FPS alırken, çimlik alanda GPU kullanımı full olup 100 FPS alıyorum. Darboğazın alası. Minimum 7500 bu kartı tam besleyebiliyor ucu ucuna. Aksi halde aldığın değerler 1050ti ile denk olacaktır işlem gerektiren oyunlarda.
İşlemci + RAM + Anakart üçlüsünü satıp bu üçlüyü satın al kardeşim, yarın N11'de 11.11 indirimi var güzel fiyata bulursan bu parçaları al ya da dilersen Hepsiburada'da Black Friday indiriminde de alabilirsin karar senin.
İşlemci + RAM + Anakart üçlüsünü satıp bu üçlüyü satın al kardeşim, yarın N11'de 11.11 indirimi var güzel fiyata bulursan bu parçaları al ya da dilersen Hepsiburada'da Black Friday indiriminde de alabilirsin karar senin.
Şimdilik o kadar bütçem olmadığından günü kurtarmak adına bir güncelleme yapmam gerekli. Teşekkür ediyorum önerin için. Ne yaparsam bu sistemde ekran kartı tam performans verir?
Kardeşim dediğim gibi elindeki parçaları satıp üstüne bir miktar para ekleyip alacaksın, yok ben hepsini aynı anda alamam dersen attığım RAM modelini al, elindeki sistemle sorunsuz şekilde çalışır hem BIOS kendisi otomatik olarak 3000MHz RAM'i 2133 olarak ayarlayacaktır bilgin olsun hem seni 1000 TL'lik RAM masrafından kurtarır ileride daha iyi parçalar alırsın.
Mümkünse bu hafta içerisinde dolar ve euro yükselmeden hemen satın al.
Şimdilik o kadar bütçem olmadığından günü kurtarmak adına bir güncelleme yapmam gerekli. Teşekkür ediyorum önerin için. Ne yaparsam bu sistemde ekran kartı tam performans verir?