i5 6402p ve RX470 sistem toplama

BilalSaygin

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi bu fiyat civarlarında sistem toplamak istiyorum. Ben kendimce bir sistem oluşturdum sizce bu sistemim bana uzun yıllar sıkıntısız götürür mü?

• Anakart: MSI B150M Bazooka
  • İşlemci: Intel i5 6402/6500 (diğer ekipmanlardan artan paraya göre)
  • Erkan Kartı: AMD RX 470 (Sizce hesaplı olan Sapphire mi yoksa MSI mı almalıyım?)
  • Bellek: Kingston 1x8GB HyperX Fury DD4 2133 MHz CL14
  • SSD: Samsung 120GB 750 Evo
  • Sabit Disk: WD 500GB Caviar Blue 32MB 7200 Rpm
  • Güç Kaynağı: Thermaltake TR2 S 80Plus 600W
  • Kasa: Zalman Z3 PLUS

Kafamda kurduğum sistem bu. Sizce bu sistemde eksik veya bütçemi fazlalaştıracak bir parça var mı? Oradan biraz hangisinden kısmalıyım? Sizin bildiğiniz Vatan Bilgisayar ya da daha önce alışveriş yaptığınız sistemimi toplayacağım hesaplı bir firma önerimiz var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

500 GB HDD artık eskidi 1 TB şart. İşlemciyi i5 6402p yap, ekran kartını sapphire al, kasayıda daha uygun fiyatlı şık bir kasa ile değiştirebilirsin. Önerim Deep Cool Tesseract SW. İnan bana 50 TL için 1 TB tan vazgeçtiğine pişman olursun. Eğer bütçeni aşıyorsa anakartı Msi B150M Pro Vdh yaparsın.

500 GB HDD artık eskidi 1 TB şart. İşlemciyi i5 6402p yap, ekran kartını sapphire al, kasayıda daha uygun fiyatlı şık bir kasa ile değiştirebilirsin. Önerim Deep Cool Tesseract SW. İnan bana 50 TL için 1 TB tan vazgeçtiğine pişman olursun. Eğer bütçeni aşıyorsa anakartı Msi B150M Pro Vdh yaparsın.

1 TB'nin gereksiz olduğunu düşündüğüm için 50 tl ucuz olsun diye değil oyunların boyutları büydüğünü biliyorum ama Gta5'den daha fazla yer kaplayan bir oyn çıkmadı idare eder diye düşünüyordum söylediklerin aklıma yattı 1tb alacağım. Peki bu sistemi en ucuza güvenilir satış sonrası bir sıkıntısı olursa diye arayıp ulaşabilceğim ilginebilecek bir yer var mı yoksa en ucuzlarını farklı farklı sitelerden getirip kendim montaj yapacağım. Tavsiye ettiğiniz ucuz güvenilir bir site mağaza vb var mı?

1 TB'nin gereksiz olduğunu düşündüğüm için 50 tl ucuz olsun diye değil oyunların boyutları büydüğünü biliyorum ama Gta5'den daha fazla yer kaplayan bir oyn çıkmadı idare eder diye düşünüyordum söylediklerin aklıma yattı 1tb alacağım. Peki bu sistemi en ucuza güvenilir satış sonrası bir sıkıntısı olursa diye arayıp ulaşabilceğim ilginebilecek bir yer var mı yoksa en ucuzlarını farklı farklı sitelerden getirip kendim montaj yapacağım. Tavsiye ettiğiniz ucuz güvenilir bir site mağaza vb var mı?
Tavsiyem sinerji, webdenal ve bilişimport hepsinden zamanında alışveriş yapmıştım ve gayette memnun kaldım. Ayrıca hepsiburada da iyi bir sitedir ama fiyatları baya uçuktur.
Örnek : MSI Nvidia GeForce GTX 950 2GB 128Bit GDRR5 (DX12) PCI-E 3.0 Fiyatı

Evet haklısınız alakasız rakamlar görebiliyorum bazıları ucuz bazıları pahalı. Bütçem kısıtlı baya galiba sistemimi 4-5 farklı site ve mağaza gibi yerlerden toplayacağım. Montaj daha önce yapmadım ama technopat sayesinde 3 yıllık kendimce bilgi birikimim oldu. Olmadı videoyu açar baka baka kurarım sistemi.

Evet haklısınız alakasız rakamlar görebiliyorum bazıları ucuz bazıları pahalı. Bütçem kısıtlı baya galiba sistemimi 4-5 farklı site ve mağaza gibi yerlerden toplayacağım. Montaj daha önce yapmadım ama technopat sayesinde 3 yıllık kendimce bilgi birikimim oldu. Olmadı videoyu açar baka baka kurarım sistemi.
Parçaları birleştiremem gibi tereddütleriniz olmasın. Artık sistem toplamalar yapbozdan farksız ve kolay. Eğer zorlanırsanız internette binlerce video var izleyerek yaparsınız. Şimdiden hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı