i5 6402p vs i5 6500

İki işlemcinin arasında çok küçük farklar var ama maksimum 125 TL farkla i5 6500 alabiliyorsan al ama 200 TL nin üzerinde bir fark varsa 6402P bana daha mantıklı göründü.

6500 900 tl şuan. 6402p de 700 tl 200e yakın fark var

Hocam daha demin az daha araştırma yaptım. i5 6500'de "Akıllı önbellek" dediğimiz özellik var. Her işlemci çekirdeği işlemcinin içinde olan önbelleği "önbellek miktarı/işlemci çekirdek sayısı" oranında sabit olarak kullanıyor. Bu akıllı önbellek olmayan işlemcilerde geçerli. Eğer bir işlemcide akıllı önbellek varsa en çok aktif olan çekirdeğe öncelik vererek ona daha çok önbellek vermiş oluyor. Bu sayı hep sabit değil her zaman değişiyor. Diyelim 4 çekirdekli bir işlemciniz var bunun sadece 2.çekirdeği çalışıyor eğer akıllı önbellek var ise bütün önbelleği bu işlemci kullanıyor. İşlemci önbelleği ise sadece işlemlerin daha hızlı yapılmasını sağlar.

Uzun lafın kısası i5 6402P arkadaşların da belirttiği gibi günlük hayatta kullanımda i5 6500'e oranla yaptığınız işe göre büyük farklar ortaya çıkarabilir ama oyun performansında işlemci frekansı önemli olduğundan bu konuda sıkıntı yaşamazsınız.

İkinci fark ise i5 6402P'de HD Graphics 510 var; i5 6500'de ise HD Graphics 530. Harici bir ekran kartı kullandığınız için bunun sizin için önemi yok.

Açıkcası i5 6500 şu anda daha mantıklı göründü ama i5 6400'de 200 TL lık bır farkla satılıyorsa ve bütçeniz kısıtlıysa i5 6400 alın derim. 6500'den tek farkı işlemci frekansı 0.3 ghz daha düşük.

Anladım kardeşim dediğin çok mantıklı. Bütçeye göre bakacaz bakalım çok sağ ol ilgilendiğin için kardeşim eyvallah )

Hocam şimdi baktımda çok uzatmışım . Umarım yardımcı olmuşumdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…