Arkadaşlar merhaba, ben birkaç ay önce sistem toplayacaktım fakat malum kurun yükselmesinden dolayı vazgeçtim. Şu anda aklımda işlemcimi overclock edip hangi ekran kartlarını kullanabileceğimi merak ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
RX 550, GT 1030, GTX 750 Ti, RX460, RX 470, RX 560, GTX 1050. ama bildiğim kadarıyla RX 550'den güçlü kartlarda stok halde darboğaz olacaktır. Ayrıca o işlemciler pek hızaşırtılamaz iyi bir anakart lazım ama genede bu işe yatkın değiller.
Gtx 750 ti'dan sonraki kartlarda bu işlemcinin stok değeri ile darboğaz yaşanıyor. İşlemci 2 çekirdek olduğundanda yüksek frekanslara çıkmak kolay oluyor ona göre tavsiye verirseniz sevinirim.
Darboğazın etkisini azaltmak adına size çözünürlük ve ayarları artırmanız tavsiye edilecektir. Fakat işlemcinizin eski olmasından dolayı ne yaparsanız yapın oyunlarda yüksek FPS göremezsiniz. Sorunuzun cevabını kesin vermek zor çünkü oyundan oyuna değişkenlik gösterir. İşlemci ağırlıklı oyunlarda 1050ti bile darboğaz yaşayabilir.
Gtx 750 ti'dan sonraki kartlarda bu işlemcinin stok değeri ile darboğaz yaşanıyor. İşlemci 2 çekirdek olduğundanda yüksek frekanslara çıkmak kolay oluyor ona göre tavsiye verirseniz sevinirim.
Gt1030 performans bakımından neredeyse aynı kartlar numara yüksekliği performans farkını belirtmez. Piyasa da 750 bulamazsanız 1030 a yönelebilirsiniz.
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim fakat ben stok değerleri değil kaç GHz'de hangi ekran kartını darboğazsız besleyebilirim onu merak ediyorum.
i5 650 yerine Xeon X34xx serisi alabilirsin overclokla daha iyyi performans verir yanına da Snowman M.200 ortalama 200 TL bütçe ile bu dediklerimi alabilirsin.
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim fakat ben stok değerleri değil kaç GHz'de hangi ekran kartını darboğazsız besleyebilirim onu merak ediyorum.