Çözüldü i5 650 sistemde Windows 7 formatı sonrası sürücüler manuel olarak nasıl bulunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emrullah Enes

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel® Core™ i5-11400H CPU
Crucial & Kingston 2x8GB(16GB) DDR4 3200Mhz Ram
512GB WD SN570 M.2 SSD
Nvidia Geforce RTX3050TI Max Performance 4GB GDDR6 GPU
15,6" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED Display
Meslek
Öğrenci
Windows 7 X64 atılacak bir cihaza. Formattan sonra hangi sürücüler kurulu olmaz, aygıtların adlarını ve sürücülerini nasıl bulabilirim?
Bildiğim özellikleri: i5 650 - 4 GB RAM - ATI HD 4600 series.

Adı malum olan uygulamayı kullandım bulmak için eski cihazlarda sürücüleri bugüne kadar.
Dün başıma bir iş açtı, ekran siyah olarak kaldı görüntü sürücüsüne gelince. Allah'tan Windows düzeltti sürücüleri. Manuel olarak hangi sırayla ve ne şekilde sürücüleri bulup kurabilirim?

Çözüm
Modelini öğrenip bakacağım attığım zaman 🙏
Peki bilginiz var mı Ethernet sürücüsü Windows 7'nin yanında geliyor mu?

Büyük ihtimalle gelir hocam. Ek olarak anakartta görüntü çıkışı varsa o ekran kartı yerine dahili ekran kartı kullanabilirsin, belki dahili GPU daha güçlüdür ve bu işlemci ile Windows 10 rahatça kullanılabilir, HD 4600 için Windows 10 desteği yok.

Büyük ihtimalle gelir hocam. Ek olarak anakartta görüntü çıkışı varsa o ekran kartı yerine dahili ekran kartı kullanabilirsin, belki dahili GPU daha güçlüdür ve bu işlemci ile Windows 10 rahatça kullanılabilir, HD 4600 için Windows 10 desteği yok.
1705172530461.png
Girişleri şu şekilde hocam. Erkek VGA tarzı bişeyin orada ne işi var pek anlamış değilim ama adını da bilmiyorum yalan olmasın şimdi😅

O zaman anakart sitesinden sürücüleri edinmem ve GPU sürücülerini edinmem yeterli olur değil mi, doğru anladım. İntel DSA'yı da kurar devamını hallederim sanırım.

Eki Görüntüle 2083534
Girişleri şu şekilde hocam. Erkek VGA tarzı bir şeyin orada ne işi var pek anlamış değilim ama adını da bilmiyorum yalan olmasın şimdi😅

O zaman anakart sitesinden sürücüleri edinmem ve GPU sürücülerini edinmem yeterli olur değil mi, doğru anladım. Intel DSA'yı da kurar devamını hallederim sanırım.

Evet hocam ekran kartını kullanmana gerek yok, ekran kartını söküp direkt anakarttan görüntü alabilirsin, SSD varsa Windows 10 gayet iyi gider bu sisteme.

Evet hocam ekran kartını kullanmana gerek yok, ekran kartını söküp direkt anakarttan görüntü alabilirsin, SSD varsa Windows 10 gayet iyi gider bu sisteme.
Öneri ve bilgiler için teşekkür ederim. Bi' deneyeceğim, sağolun 🙏

Technopat Haberler

Geri
Yukarı