Selamlar arkadaşlar. İntel Core i5 650 3.20 GHz işlemcim var. 8 GB RAM var. ASUS GTX 750Tİ O.C STRİX alacam acaba dar boğaz yapar mı ? Oynayacağım oyunlar GTA 5, Overwatch falan sizce dar boğaz olur mu ?
Darboğaz , işlemcinin oyunlarda CPU kullanımının %100'e ulaşıp oyun performansında düşüş yaşatmasıdır. Oyunlarda darboğaz yüzünden ekran kartının gücü yetse bile ani FPS düşmesinden kaynaklanan takılmalar , donmalar yaşanabilmekte. Ekran kartının 60-70FPS vereceği yerde 30-40FPS dahi vermesine sebep olabiliyor darboğaz. Hatta daha kötüleri bile olabiliyor.
Darboğaz , işlemcinin oyunlarda CPU kullanımının %100'e ulaşıp oyun performansında düşüş yaşatmasıdır. Oyunlarda darboğaz yüzünden ekran kartının gücü yetse bile ani FPS düşmesinden kaynaklanan takılmalar , donmalar yaşanabilmekte. Ekran kartının 60-70FPS vereceği yerde 30-40FPS dahi vermesine sebep olabiliyor darboğaz. Hatta daha kötüleri bile olabiliyor.
Evet , araştırdım ben de olmuyormuş. Hatam için özür dilerim şimdiden. i5 6400 GTX 960 ya da 970'di hatırlamıyorum tam olarak , GPU %98 CPU %99 görmüştüm. Sonra i5 6400 testlerine baktım ve zaten CPU kullanımı %100-99 arası gezmekte. Diğer baktığım testlerde de (i3 6100 mesela) CPU kullanımı %100 iken GPU kullanımını %70-80'lerde gördüm.