Çözüldü i5 6500 100 dereceye çıkma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Eraayy

Megapat
Daha fazla  
1 saat önce hiç bir sorun yok iken termal macun aklıma geldi ve yenilemek istedim. Kurumaya başlamış olduğunu gördüm ve ince bir tabaka halinde sürdüm ve ilk kez macun sürmüyordum, daha önce birçok bilgisayara sürdüm. Ancak bilgisayarı açtığımda bu durumla karşılaştım. Termal macun XIGMATEK G3606 marka yani Aliexpress gibi bir Çin malı macun değil. Daha önce oyunda 60 dereceyi geçmez iken az önce 100 dereceyi görüp kapattım oyunu. Kasayı açtığımda stok fanın 3 ayağı oturuyor ancak 4. ayak ne yapsam oturmuyor işlemci sağlam duruyor ancak sanırım ayak oturmadığından etkileniyor. Ne yapabilirim?

Ekran Alıntısı.PNG

Soğutucuyu söküp tekrar düzgün bir şekilde oturtun. Temassızlık olduğu için ısıyı iletemiyor.

Takılmadan ayakların papuçlarına bakın. Kırık var mı? Muhtemelen 4. ayak oturmadığı için ısı iletilmiyor.

Denildiği gibi kırık , temas bunları kontrol edin. Ben de böyle bir hataya düşmüştüm ne kadar çok sürsem de tecrübe olsa da sanırım biraz fazla sürmüşüm tekrar temizledim ve daha ince bir şekilde yaptım normale döndü.

Tüm ayaklar oturmak zorunda. Bilmiyorum nasıl taktınız ama ayağı kilitli pozisyona getirip deliğe oturttuktan sonra bastırmanız gerekiyor. (Pushpin olduğunu varsayıyorum.)

Termal macunu tekrarlayıp ayakları tam oturttum sorun kalmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı