i5 6500 + B150 DDR4 Sistem

ClintEastwood

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki sistem hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Anakart: MSI B150 GAMING M3 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 (413 TL)

İşlemci: i5 6500 Soket 1151 3.2Ghz 6MB Önbellek 14nm (785 TL)

Ekran Kartı: MSI R9 380 GAMING 4GB 256bit DX12 (896 TL)

RAM: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsV DDR4 2400MHz CL15 1.2V (212 TL)

Kasa: Zalman Z3 PLUS 600LE 600W (347 TL)

HDD: Seagate 1TB (185 TL)

TOPLAM: 2900 TL

Bazı sorularım olacak,

- Daha ucuz daha iyi bir anakart var mı?

- RAM MHz ve CL değerleri iyi mi, uyumlu mu?

- Güç kaynağını ayrı alsam daha mı iyi olur?

- DDR4 çokta gerekli midir? DDR3 sistem kurup daha ucuza bir sistem mi toplamalıyım? (Daha bu sisteme 1080p 21.5inc monitör ekleyeceğim ve bütçem 3000TL civarlarında)

Son düzenleyen: Moderatör:
OC yapamayacağın bir işlemci için o anakart gereksiz onun yerin 200Tl ye Msi h110M pro-VD alıp ramlari tek ram haline getirebilirsin bütçemi 100 tl daha alabilirim diyosan güç kaynağı ve kasayı Coraair Builder v serisi 80 + 650W -ZalmanZ3Plus kasa alabilirsin

Merhaba kardeşim. Sistemin güzel ancak SSD eksik gibi duruyor. Böyle bir sistemde SSD olmazsa olmaz diyebilirim. Bu sistemi bazı parçalarını değiştirerek toplayan ve konu açan o kadar çok kişi var ki, cevap konusunda konu açmaktansa o açılan konuları takip etmeni öneririm. Sorularına gelecek olursak. Almak istediğin anakart senin aradığın ve bu işlemci için hem ucuz hem iyi bir anakart diyebilirim. Ram değerlerine gelirsek anakartın 2400Mhz desteklemediği için ram'lerın 2133Mhz çalışacak ki gözle görülür bir fark yaşayacağını sanmıyorum. Ayrıca Ram olarak Kingston HyperX Fury (2x4) 8gb 2400Mhz tavsiye edebilirim. Güç kaynağını ayrı almana gerek yok, bu sistem için yeterli olacaktır. Eğer yeni nesil bir sistem istiyorsan skylake ancak bu iş bütçe meselesi o yüzden tamamen ne almak istediğin sana kalmış, tabiki skylake yerine ddr3 bir sistemin daha iyi olduğunu söyleyecek kimse yoktur. 100tl kar için anakarttan kırpmaya gerek yok ileride 2.bir R9 alıp crossfire yapabilirsin bu kart sayesinde. Ayrıca bu kart zaten OC yapmak için tasarlanan bir kart değil. Skylake'de OC desteği Z serisi anakartlar ile yapılabiliyor. Stok fan herkes yeterli olacağını söylüyor, benim tavsiyem kule tipi bir soğutucu alman Silverstone AR01 tavsiye edebilirim. Uzun lafın kısası bu iş tamamen bütçeye dayalı kardeşim. Eğer monitör dahil etmek istersen diğer sistem tavsiyelerine bakabilirsin.;)

@ClintEastwood Rica ederim kardeşim. Dediğim gibi iş bütçe meselesi. Ayrıca SSD farkını görmeni isterim. Ben ilk karşılaştığımda neden daha önce almamışım dedim.:D Bende senin sistem'e benzer bir sistem topladım. Sanırım yarın elimde olur.

Bu sisteme uygun 21.5" full hd bir monitör önerebilir misiniz? Ben biraz araştırdım fakat işin içinden çıkamadım. 144hz ler, 1ms ler, led ler ıps ler falan... Biraz bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Monitör için bütçem en fazla 400TL.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı