i5 6500 GTX 1060 Sisteme Yükseltme Önerisi

Gripex

Megapat
Yer
Niffelheim
Daha fazla  
Arkadaşlar GTX 1060'ı satıp 1660 Ti alıp (ya da RTX 2060) taksam bir problem yaşar mıyım bu sistemde? Ekran kartından sonra işlemciyi belki değiştirmeyi düşünüyorum onun içinde bir tavsiyeniz var mı?

Şu anki sistem özellikleri;
Ekran Alıntısı (1).PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını yükseltecekseniz işlemci güncellemenizi de öneririm. Anakart değişimi yapmak istemezseniz işlemcinizi satıp i7-6700 alabilirsiniz. Anakart değişimi yaparsanız 300 serisi bir anakart ve 9400F işlemci tercih edilebilir. İkinci seçenek olarak B450 anakart ile 2600 veya 3600 işlemciye geçebilirsiniz.

3 yıl önce aldığım 2133 mhz ramler yeterli midir bu sistem için ? 600 Watt PSU değiştirilmeli mi ? Onun dışında kesin şunları alıp değiştireceğim.

Anakart: MSI B360 GAMING PLUS Intel B360 8th Gen Intel Soket 1151 DDR4 2666MHz DVI DP Anakart | ITOPYA

İşlemci: Intel Core i5 9400F Soket 1151 2.9GHz 9MB Önbellek 6 Çekirdek 14nm İşlemci | ITOPYA

Ekran Kartı(Daha karar veremedim):MSI GeForce RTX 2060 GAMING 6G GDDR6 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Bu konularda yeniyim o yüzden bir hatam olursa kusura bakma.

Ram mhz si fps yi fazla etkilemez önemli olan gecikme değeri çift/dört/tek kanal olması ve kaç gb olduğu renderla uğraşmıyorsan tabii. 600w ise yeteceğini düşünsemde ekran kartının güç girişi ve güç kaynağınızın modeli (verimlilik vs) önemli daha fazla bilgi verirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.Ayrıca internetteki ramlerin mhz sinin oyuna etkisini gösteren testler bulunmakta bakmanı tvsiye ederim.

Ram mhz si fps yi fazla etkilemez önemli olan gecikme değeri çift/dört/tek kanal olması ve kaç gb olduğu renderla uğraşmıyorsan tabii. 600w ise yeteceğini düşünsemde ekran kartının güç girişi ve güç kaynağınızın modeli (verimlilik vs) önemli daha fazla bilgi verirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.Ayrıca internetteki ramlerin mhz sinin oyuna etkisini gösteren testler bulunmakta bakmanı tvsiye ederim.
İlk postumdaki resimde tüm parçaların özellikleri bulunmakta, yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

İlk postumdaki resimde tüm parçaların özellikleri bulunmakta, yardımcı olduğun için teşekkür ederim.
İlk posta bakarken fark edemedim elinde var sandım o ram yerine 400-500 tl aralığında itopyada şu rame bakmanı tavsiye ederim

Ayrıca bulabilirsen psu su dahil bir kasa daha ucuza gelecektir
Ayrıca bulabilirsen psu su dahil bir kasa daha ucuza gelecektir

Bu sistem bende zaten var olan ben işte yükseltmeye gidiyorum ama hangi parçalar kalsın onu sordum.
Ekran kartına ve genele bütçen nedir eğer uyarsa ekran kartı rx 5700 (özellikle çift fan çıkınca) ve adata d10 2x8 işine yarar ayrıca kasayı psu dahil almanı öneririm (K500L 600w sürümünde master watt lite var)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı