i5 6500 GTX960 sistemin kötü performans vermesi normal midir?

İşletim sistemi
Windows 10

YaseRR

Decapat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
GTX 960
İşlemci
İntel i5-6500
Merhaba kuzenimin bilgisayarına daha yeni Windows 10 LTSC kurdum. Ekran kartı GTX 960 işlemci i5-6500 Steam PUBG oynamak istedik. Ben rahatça girdim fakat kuzenimin oyunu sürekli takılıyor. Maç açılmıyor açıldığı zaman çoktan lobiye dönmüş oluyor. Bu problemi nasıl çözebiliriz? 16 GB RAM'i var.

Merhaba kuzenimin bilgisayarına daha yeni Windows 10 LTSC kurdum. Ekran kartı GTX 960 işlemci i5-6500 Steam PUBG oynamak istedik. Ben rahatça girdim fakat kuzenimin oyunu sürekli takılıyor. Maç açılmıyor açıldığı zaman çoktan lobiye dönmüş oluyor. Bu problemi nasıl çözebiliriz? 16 GB RAM'i var.
HDD üzerinden oynuyorsa SSD'ye kursun. O oyun HDD düşmanı sayılabilir.

16 gb ram tek mi 2x8 mi? 2x8 daha iyi olur ve diğer arkadaşın dediği gibi bence de hdd kaynaklı. görev yöneticisinden falan performans sekmesinde boştayken cpu kullanımına falan bakın. Termal macunu vs eski ise yani soğutmada problem varsa cpu veya gpu da performansını kendi kendine kısıyor olabilir.

HDD üzerinden oynuyorsa SSD'ye kursun. O oyun HDD düşmanı sayılabilir.

SSD'ye kurulu SSD 240 GB.

16 GB RAM tek mi 2x8 mi? 2x8 daha iyi olur ve diğer arkadaşın dediği gibi bence de HDD kaynaklı. Görev Yöneticisi'nden falan performans sekmesinde boştayken CPU kullanımına falan bakın. Termal macunu vs eski ise yani soğutmada problem varsa CPU veya GPU da performansını kendi kendine kısıyor olabilir.

2x8 RAM var.

16 GB RAM tek mi 2x8 mi? 2x8 daha iyi olur ve diğer arkadaşın dediği gibi bence de HDD kaynaklı. Görev Yöneticisi'nden falan performans sekmesinde boştayken CPU kullanımına falan bakın. Termal macunu vs eski ise yani soğutmada problem varsa CPU veya GPU da performansını kendi kendine kısıyor olabilir.

İşlemci boşta %20 kullanıyor bu normal bir değer mi?

sıcaklıkları (cpu, gpu ve ssd sıcaklıkları) ve driverları kontrol edebilirsiniz. üst üste ekran kartı driverı falan yüklediyseniz o da olabilir. temiz bir kurulum için ddu programı ile driver silip tekrar temiz kurulum yapabilirsiniz. Bununla alakalı internette bir çok rehber var bilmiyorsanız o rehberlere göz atabilirsiniz.

Sıcaklıkları (CPU, GPU ve SSD sıcaklıkları) ve driverları kontrol edebilirsiniz. Üst üste ekran kartı driverı falan yüklediyseniz o da olabilir. Temiz bir kurulum için DDU programı ile driver silip tekrar temiz kurulum yapabilirsiniz. Bununla alakalı internette birçok rehber var bilmiyorsanız o rehberlere göz atabilirsiniz.

Zaten daha 2 gün önce temiz kurulum yaptım bilgisayara gerekli bütün sürücüleri kurdum. Sizce NVIDIA Denetim Masası üzerinden ayar yapsam FPS artar mı yapmam gerekir mi?

Güç ayarlarını kontrol edin. Güç tasarrufu modunda olabilir ondan düşük FPS sorunu olabilir.

Güç tasarrufu modunda değil yüksek performans moduna aldım.

Geriye yüklü olan olmayan driverlar ve oyun içi ayarlar kalıyor.Gpu driverından da olabilir.Bir eski sürüm driver bazen daha stabil performans veriyor.Onun dışında da termal macun yenilemesi falan yapmadıysan ondan da olur.
Zaten daha 2 gün önce temiz kurulum yaptım bilgisayara gerekli bütün sürücüleri kurdum. Sizce NVIDIA Denetim Masası üzerinden ayar yapsam FPS artar mı yapmam gerekir mi?

Güç tasarrufu modunda değil yüksek performans moduna aldım.

Geriye yüklü olan olmayan driverlar ve oyun içi ayarlar kalıyor. GPU driverından da olabilir. Bir eski sürüm driver bazen daha stabil performans veriyor. Onun dışında da termal macun yenilemesi falan yapmadıysan ondan da olur.

Termal macun değişmeyi deneyeceğim cevaplarınız için teşekkürler başka sebeplerden dolayı olma ihtimali varsa o sebepleride yazarsanız sevinirim iyi sosyaller.

Termal macun değişmeyi deneyeceğim cevaplarınız için teşekkürler başka sebeplerden dolayı olma ihtimali varsa o sebepleride yazarsanız sevinirim iyi sosyaller.
MSI Afterburner ile teste sokmayı unutmayın. Hatta video çekip bizede yollayabilirsiniz düzelmezse.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı