i5 6500 ile RX 480 darboğaz yapar mı?

AtesLeDostuM

Hectopat
Daha fazla  
  • 16 GB 2133+ MHz RAM
  • MSI RX480 8GB GDDR5 256Bit ekran kartı
  • ASUS Z170 PRO GAMİNG anakart
  • 600 watt PSU

Kullanmak istidiğim işlemci;
İ5 6500, İ5 6600 veya İ5 6600k
Bu üç işlemciden birini kullanacağım.

1. Sistemde darboğaz olur mu ?

2. Stok soğutucu kullansam ne olur ?

3. Sıvı soğutma mı kullan malıyım ?

Yorumlarınızı acilen beklemekteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • 16 GB 2133+ MHz RAM
  • 600 watt PSU

2.Oc yapmak gibi bir amacın yok ise stok soğutucuda işini elbet görebilir.Bir miktar kasa içi soğutmayada bağlı.İ5 6600k oc yaparak yaralanacak isen paraya kıyıp güzel bir soğutucu alman gerekecek.

3.Sıvı soğutma şart değil.

İlk sorunun cevabı malesef bende yok :(

• 16 GB 2133+ MHz RAM
  • 600 watt PSU

Eğer overclock yapmayacaksan i5 6600k alma, i5 6600 işini fazlasıyla görecektir. Darboğaz kesinlikle yapmaz diyemem 1000 kişide 1 kişi de olur oda sana denk gelir. Teknoloji biraz şans işi biliyorsun ancak genelleme yaparsak darboğaz sözkonusu olması ihtimali çok düşük gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Stok soğutucu işini görecektir ama dersen yok ben daha sessiz daha iyi bir soğutma arıyorum o zaman hava soğutma veya sıvı soğutma alabilirsin.

Eğer overclock yapmayacaksan i5 6600k alma, i5 6600 işini fazlasıyla görecektir. Darboğaz kesinlikle yapmaz diyemem 1000 kişide 1 kişi de olur oda sana denk gelir. Teknoloji biraz şans işi biliyorsun ancak genelleme yaparsak darboğaz sözkonusu olması ihtimali çok düşük gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Stok soğutucu işini görecektir ama dersen yok ben daha sessiz daha iyi bir soğutma arıyorum o zaman hava soğutma veya sıvı soğutma alabilirsin.
Peki arkadaşım i7 6700 ve stok soğutucu almayı düşündüler bunda bi sorun olurmu hemen cevap verirsen sevinirim. Bugün sistemi toplucazda i5 dediler şimdi ise i7 dediler d: kasada 3 fan vardır ona göre bilgilendirir misin ? :)

Peki arkadaşım i7 6700 ve stok soğutucu almayı düşündüler bunda bi sorun olurmu hemen cevap verirsen sevinirim. Bugün sistemi toplucazda i5 dediler şimdi ise i7 dediler d: kasada 3 fan vardır ona göre bilgilendirir misin ? :)
Bütçe varsa tabiki i7 almak daha iyi olur. Stok soğutucu yeterli olacaktır. İşlemciye termal macun sürmeyi unutmayın.

i7 almak saçma olur. i5 6500 ile Rx 480 darboğaz yaratmaz. i7' ye vercek paranız varsa ekran kartını GTX 1070 yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı