i5 6500 ile RX 5600XT darboğaz yapar mı?

Massive4Esa

Hectopat
Öncelikle merhabalar.
Ben 4 sene önce bilgisayar topladım. O zamanlar 4-5 civarına almıştım ama şu an ekran kartım yetersiz kalıyor. O zamanlar aldığımda ekran kartım yeni çıkmıştı ve sadece stok hali vardı. Ekran kartı AMD RX480 ve haliyle stok modellerin soğutması iyi olmadığı için ısınıyordu ve eğer fanı %80'a kadar çekmezsem oyun için donup bazen mavi ekran verip kapanıyordu.
Sizden istediğim yardıma gelirsek: Ben ekran kartımı yenilemek istiyorum, düşündüğüm model ise RX 5600XT ancak herhangi bir parça ile uyumsuzluk yapar mı bilmiyorum. O konuda yardım istiyorum. Bilgisayarımın parçalarını aşağıya bırakıyorum, eksik ve lazım olan bir şey olursa yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Anakart: Z170A PRO.
İşlemci: i5 6500.
Ekran kartı: AMD RX 480.
İşletim sistemi: Windows 10 64 Bit.
SSD ve HDD var ama modellerini hatırlamıyorum eğer gerekli ise lütfen belirtin öğreneyim.
Kasa: Zalman Z11 Neo 600wpsu.

Son düzenleyen: Moderatör:
peki işlemci değiştirirsem mecburen anakartımı da değiştirmem gerekir değil mi ?
Hangi işlemci ve anakartı önerirsiniz diğer sistem parçalarıyla uyumlu olacak şekilde teşekkürler şimdiden

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı