Çözüldü i5 6500 - R9 380 GTA V FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

theformul

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar birkaç konu var ama çözüm yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda adam her şeyi neredeyse Ultra Full yapıyor 60 FPS civarı alıyor. Ben bunun aynısını yapınca 15 20 alıyorum. Oynanabilir seviye için birçok şeyi kısıyorum.

Her şey güncel. Nasıl oluyor bu iş? GPU kullanımı 100'de 100. CPU kullanımı 70 80 falan kalıyor.

Çözüm
Sorunu çözdüm!

Arkadaşlar AMD'nin resmi Radeon ayarları programında 3 tip hazır kullanıcı ayarları var.
1-standart 2-oyuncu ve 3-espor

Ben bunu her zaman e-spor yapıyordum. Çünkü mantık olarak e-spor seçince her şeyi en iyi ayarlara getirip en yüksek FPS'yi bana verecek zannettim.

Ama kendisi aşağıda bir sürü ayar açıyor e-spor yapınca. (görüntü keskinleştirme vs.) Onların hepsini kapattım yani standart kullanıcı profilini açmış oldum ve durum düzeldi. Ve ben bu ayarı çok uzun zamandır e-spor kullanıyordum.

Sanıyorum o ayarları açabilmek için çok sağlam sistemin olması lazım ben de inanılmaz bir FPS düşüklüğü yarattı o ayarların açılıyor olması.

Yardım eden herkese teşekkürler.
RAM miktarı yetersiz olabilir.

Hocam daha yeni 16 yaptım.

Bütün sistemi yazar mısınız? Zaten CPU kullanımının %100 olması darboğaz olduğu anlamına gelir. Mod v.s var mı?

gpu %100 cpu %70 80 hocam.

Msi h170 gaming m3
i5 6500
msi r9 380 4 gb
16 gb 2133 mhz ddr 4 ram
1 tb hdd 500 gb ssd
600 watt güç kaynağı
windows 10 64 bit
full hd çözünürlük

Ne demek gelmez? GPU kullanımı %60 CPU %100 olunca geniş boğaz mı oluyor?

Böyle açıklasaydınız gelirdi, ama %99 GPU + %99 CPU kullanımında darboğaz gibi bir durum söz konusu değil mesela, bir şeyi belirtirken spesifik bir şekilde terimi düzgün açıklarsanız kullanıcı açısından daha açıklayıcı olur. Ayrıca 6500 ve R9 380 ikilisi GTA 5 de dahil olmak üzere çoğu oyun, uygulama ve program için uyumlu bir kombin, darboğazlık bir sorun yaratacak durum yok bu sistemde.

Hocam daha yeni 16 yaptım.

gpu %100 cpu %70 80 hocam.

Msi h170 gaming m3
i5 6500
msi r9 380 4 gb
16 gb 2133 mhz ddr 4 ram
1 tb hdd 500 gb ssd
600 watt güç kaynağı
windows 10 64 bit
full hd çözünürlük
Aynı kart bende de var fakat bende i7 6700 işlemci var ve RAM hızım 3000 MHZ. Ben oyunda bu videodaki aynı ayarlar ile oynuyorum ve çok rahat 60-80 FPS alabiliyorum (bir de oyunu Linux üzerinden Wine DXVK ile çalıştırmama rağmen). GPU ve CPU kullanım değerleriniz de normal gözüküyor. RAM'leriniz 8x2 şeklindeyse ikili kanal şeklinde mi taktınız? İkili kanal yapmayan bir arkadaşımda GTX 1060 ile LOL gibi bir oyunda bile sıkıntı çıktığını görmüştüm.

Yani bunların dışında sıkıntılı olabilecek tek şey soğutma sisteminiz olabilir. Başka bir şey aklıma gelmiyor.

Ramler 2x8. Şöyle bir bilgi verebilirim Warzone oyununda internetteki videolar gibi fps alıyorum. Yani sorun sanki Gta V'den kaynaklanıyor gibi ama nasıl oluyor hala çözemedim çok ilginç.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı