i5 6500 sistem için öneri

Anakart hangisi olsun?

• Oy verenlerin toplamı
    13

Artun İmamoğlu

Hectopat
Daha fazla  
Anakart: MSI Z170A Gaming PRO veya MSI Z170 Gaming M3 (Özellikle bu konuda çok kararsızım)
İşlemci: Intel Core i5 6500 3.2 GHz (Turbo Boost: 3.6 GHz)
Ekran Kartı: MSI R9 380 4GB 256 Bit
RAM: Kingston 2x4GB DDR4 2666 MHz Black Edition

Arkadaşlar hali hazırda olan sistemimde SSD, PSU falan birimler olduğu için sadace bu parçaları yükseltmek istiyorum ama topladığım sistem konusunda sizlere danışmak istedim. Dediğim gibi özellikle anakart konusunda aşırı kararsızım o konuda yardımcı olursanız sevinirim. Bilgisayarı kullanış amacım oyun ve parçaları da zaten MSI Gaming serisinden seçtim ve sistem f/p orta seviye oyun denilebilecek bişey olmasını istiyorum. Parçalar toplam 2.500 lira civarı tutuyor.

Hocam cezam olduğu için cevap yazamadım kusura bakmayın. Dediklerinizi dikkate aldım ancak bu sefer de şu sorular belirdi.

•MSI H170 Gaming M3 mü MSI H170A Gaming Pro mu?

•H170 yonga setinde RAM en fazla 2133MHz destekleniyor önerdiğiniz ve almayı istediğim RAM ler ise daha yüksek frekanslı. RAM için Z170 yonga seti olan bi anakart tercih etmek yanlış olur mu veya bi şekilde H170 yonga seti olan bir anakarta OC yapılabilir mi?

Son düzenleme:
Hocam çarpan kilitli skylake işlemciler artık z170 ile birlikte overclock olabiliyor Custom bios updateleriyle birlikte stabil bir şekilde 4.5ghz'e çıkabilirsiniz. Yanında güzel bir soğutucuyla tabi ki

Hocam çarpan kilitli skylake işlemciler artık z170 ile birlikte overclock olabiliyor Custom bios updateleriyle birlikte stabil bir şekilde 4.5ghz'e çıkabilirsiniz. Yanında güzel bir soğutucuyla tabi ki

Hocam çok teşekkür ederim ben de çarpan kilidi kapalı olan işlemcilerde OC hakkında kafa yoruyordum. Aslında şuan yeterli bir soğutmam var ama ilerki Zaman'larda kafaya koydum Cooler Master V8 GTS alacağım resmen sanat eseri bi işlemci soğutucusu O zaman i5 6500 ve Z170 yonga seti seçeneğine geri dönüyorum ve şimdi de o ilk sorduğum soruyu tekrar soruyorum.

•MSI Z170 Gaming M3 mü MSI Z170A Gaming Pro mu?

Açıkçası 2side kaliteli anakartlar ama pek farkları olduğunu sanmıyorum. Kafanı biraz daha karıştırayım. Hani tasarım olarak bana göre krait hepsinden bir tık önde. M3 te sli veya crossfire desteği var mıydı hatırlamıyorum lakin krait ilk çıktığı zaman m3'ün sli crossfire desteklisi tarzında çıkmıştı. Tam emin değilim. Açıkcası anakartlarda hangisi daha ekonomikse onu seçmen makul olacaktır. Msi z170 pc mate bu bağlamda güzel bir anakart. Hocam bu arada Cooler Master v8 Gts gerçekten sağlam ve şık. Size alternatif olarak Thermaltake frio extreme önerebilirim. Bu iki soğutucuda sıvı soğutmalar kadar etkili ama v8 gts aman allahım o nasıl tasarımdır öyle....

Dosya Ekleri

• 91F80nBRlgL._SL1500_.jpg
    330,9 KB · Görüntüleme: 232
Son düzenleme:
@Egehan Orçun Hocam sistemde düzenleme yaptım da bi bakabilir misin acaba

Anakart: MSI Z170A Gaming M5
İşlemci: Intel Core i5 6600K 3.5 GHz
Ekran Kartı: MSI R9 390 8GB 512 Bit
RAM: Kingston HypreX 2x4GB DDR4 2666 MHz Black
PSU: Corsair VS 650W 80+

Bi de bu sisteme bi işlemci soputucu söylerseniz sevinirim

Düzenleme: Bu arada ekran kartı için GTX 970, GTX 980, R9 390X al diyenler oldu sizce yükseltmeye gerek var mı çünkü bütçem o kadar değil ayrıca GTX 970 vs R9 390 dersek hangisi daha iyi olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…