İ5 6500 sistem için PSU önerisi

11demir11

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi bayramlar saygılar ve sevgiler!
Daha önce de buradan sistem önerisi için konu açmıştım, bu doğrultuda:
  • i5 6500
  • Msı b150 (Msı h170 arasında gidip gelmekteyim)
  • 8GB DDR4 2133 MHz HyperX(x2)
  • Ati RX 480 (tam bu noktada Msı Asus veya Radeon modellerinin değerleri hakkında bir fikrim yok. Sadece Technopat ve çeşitli youtube teknoloji sayfasından referans kart incelemeleri hakkında bilgim mevcut. Tercih konusunda yardımcı olursanız sevinirim.)
Geri kalan parçalar (ki elimde mevcut olanlar) şu şekilde:
  • 1 adet SSD
  • 2 adet HDD
  • 1 adet DVD
  • USB 2.0(x2) USB 3.0 portlarına sahip ve içerinde 2 adet fan bulunan Thermaltech markalı kasa.
  • Cooler master Hyper tx3 marka ve modelinde işlemci soğutucu
  • 500w değerine sahip bir güç kaynağı. Sorum ise tamda bu noktada. Bu sisteme 500w'lık elimdeki güç kaynağı yeterli olur mu? Çeşitli sitelerden yapmış olduğum hesaplamalara göre 420w civarı bir değer alıyorum. Aradaki bu 80w'lık bölüm yeterli olur mu bu sistem için? Ve bununla birlikte alternatif ürünlere yönelmemi isteyenler varsa lütfen yorumlarını benden esirgemesin.
Şimdiden vermiş olduğunuz yanıtlar için teşekkür ederim!
(Not: Resimde bazı parçaları fazla, ekran kartını ise farklı girdim sitede RX 480 için bir değer yoktu)

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sistem 420 W değerinde tüketim yapıyosa senin buna 500 koyman oyun oynarken ısınma değerlerini varsayarsak 500 e kadar dayanarak senin sistemine zarar verebilir bu yüzden 600w lık bi PSU alman en rahatı olur bu noktada sana bu PSU yu önerebilirim

Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC Güç Kaynağı

eğer dersen ki para sıkıntım yok biraz daha miktarı yükseltebilirim diye bronze yerine gold sertifikalı PSU lar alarak sistemini rahata kavuşturabilirsin

Ekran kartı modeli hakkında konuşmak için daha erken. İlk önce çıksınlar testlerini izleyip yorum yapabiliriz. Anakart olarak ikiside iyidir hangisini beğendiysen al ikisi de seni üzmez.

PSU yazısını küçük yazdığımdan ötürü ceza aldım arkadaşlar bu nedenle geç cevap yazıyorum kusura bakmayın lütfen. Öncelikle PSU nun fotosunu paylaşmak isterim.

MYTH eğer ki PSU sistem için yetersiz kalırsa sisteme ne gibi zararlar vere bilir?
Sezer12 haklısınız kah GTX1060 in piyasaya çıkıyor olması kah kartın referans model olması ekran kartı için biraz daha beklemenin daha mantıklı olacağı kanaatindeyim. Bazı OEM satışı yapan sitelerde ASUS ve MSI modelleri çıkmış kartın ama referans modelinden farklı bir soğutma göremedim üzerlerinde (Herhangi bir inceleme izlemedim. Sadece cahil gözlerle bu yorumu yapmaktayım).
Crazynomad 750Tİ tı koymamdaki neden güç tüketimi olarak çeşitli sitelerde RX480 referans kartının yük altında 180w değerlerine çıkmasıdır ve yararlanmış olduğum bu sitede RX480 modeli ekran kartının bulunmamasıdır. Bununla birlikte 8 USB bin tamamını kullanmıyorum kaldı ki zip sürücünün ne olduğunu bile tam olarak bilmeden ekledim Bunun mantığı ise mümkün ola bilecek en yüksek PSU ihtiyacını ortaya çıkarmak.

Güç kaynağın 12V kanalında 432W veriyor. O sistem için yeterlidir. Technopat RX 480 testini izlersen o sistemin 350W civarında güç çektiğini görebilirsin oyun esnasında. Ve oradaki işlemci daha fazla elektrik harcıyor seninkinden. 430W o parçalar için yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…