i5 6500 Sistem Nasıl?

Burak Dural

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar, yeni bir bilgisayar alma düşüncesindeyim açıkcası biraz kararsız kaldım ama son kararım olarak aşağıdaki sistemi topladım. Sizce nasıldır? Ekran kartı olarak GTX 960 benim için ideal kart 1080p'de benim isteklerimi yerine getireceğimden eminim. R9 380 ve r9 380x almama sebebim ShadowPlay uygulamasını kullanıcak olmam ve de AMD ile kötü bir geçmişimin olması (Lanet olsun r5 m220 internette gezerken elimi yakan cihaz) anakart olarak B150M Bazooka yerine B150M NİGHT ELF tercih etme sebebim az fiyat farkı ödeyerek 1 tane daha Pci Expres x16 slotu gelmesini mantıklı buldum. (SLİ gibi çift ekran kartı kombinasyonları yapmayacağım ileride fazladan USB wifi kartı gibi şeyler için) Ramleride almışken Çift kanal alayım dedim 8GB bana yeterli Mekanik disk ihtiyacım yok. Eski 500GB 7200rpm diskime oyunları, Samsung harici 1TB diskime arşivimi atacağım son olarak. Yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.

Not olarak yazım hatası olduysa affedin dizüstü bilgisayarın kötü kılavyesi

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart 2133 mhz desteklerken sizin ramleri 2666 mhz almanız gereksiz. Ramleri 2133 mhz alın. Paranız cebinizde kalır.

Ben bir sorun göremiyorum açıkcası . Ancak night elf ile ilgili çok bilgim yok . Yerine Msi Bazooka tercih edebilirsiniz eğer aralarında çok fazla özellik farkı yoksa ki Technopat Gtx950'li sistem toplarken onu kullanmıştı sorun olacağını sanmıyorum

Birde anakart 2133mhz destekliyor en son fiyat farkı olarak 30-40 tl kadar fark olsada 2133mhz alırsanız daha makul olacaktır

Gtx 960 4g modelini alırsanız sizin yararınıza olur. Çünkü ileriye dönük oyunlar ekran kartı için en az 4gb vram isteyecektir.

Aynen onu fark etmedim ben 4gb version varken 2gb alan ilk seni görüyorum ondan düşünmedim bile arkadaş haklı 4gb versionu alırsan çok daha iyi olacaktır

Madem yorumlarınıza göre bellekleri 2133 mhz ile değiştirip ekran kartını 4gb almalıyım Teşekkürler.
Ama B150M Night Elf kullanan bir arkadaşımız varsa nasıl bir anakart olduğunu yazabilirmi çok kullanılmayan bir anakart almadan önce nasıl bir kart olduğunu öğrenmek istiyorum.

Night Elf alana kadar Gigabyte B150M-D3H D4 anakartı alsan Hem M.2 sata portun olur hem de yaklaşık 100 lira daha az ödersin. O farka da Ekran kartının 4GB olan modelini alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…