i5 6500 Sistem yükseltme

seventyone

Hectopat
Merhabalar elimdeki sistemde i5 6500 işlemci ve yanında da GTX 1060 6 GB ekran kartım var. Ben bu sistemi yakın zamanda yükseltmek istiyorum lakin kafama takılan bir konu var. 2K çözünürlükte iyi bir performans veren bir ekran kartı mı almalıyım? Yoksa elimdeki sistemi satıp yeniden mi bir sistem toplamalıyım? İlk senaryoda beni endişelendiren kısım i5 6500 ile mesela bir GTX 1080, 2K çözünürlükte darboğaz yaparlar mı? 2K monitör alana kadar 1080P çözünürlükte yüksek ayarlarda günümüz oyunlarında bana sıkıntı çıkarır mı? Bütün sistemim şöyledir;
-i5 6500.
-MSI H170 GAMING M3.
-FSP 700W 80+ PSU.
-16 GB 2400MHz DDR4 RAM'lar.

i5 6500 işlemcisi i3 9100F ile eşit bir işlemci diye biliyorum. GTX 1080 almak çok saçmalık olur. İki yönden saçma olur. Birincisi, 2021 senesine gireceğiz. Yeni alınacaksa yeni nesil olan RTX alınmalı. İkinci olarak, işlemciniz GTX 1080 beslemez. Bence ekran kartını yükseltmeyin. Yeni sistem almanız bence daha mantıklı.

İlk önce işlemciyi değiştirin diyeceğim ama 6700K/7700K da günümüz için güçlü işlemciler değil.
Anakart, işlemci ve RAM'leri satıp yeni sistem toplamanız (Önerim AMD tabanlı olması) daha mantıklı ve uzun ömürlü olur.

Ona benzer sistemim vardı komple satıp Ryzen 3 3100' lü sisteme geçtim ekran kartı hariç sattım ekran kartı için param yoktu. Sizde bence öyle yapmalısınız. Yeni sistem.

GTX 1080 hem örnek olsun diye hem de 2.el pazarında benim kartımla direkt takasa giren birisini bulduğum için dedim yoksa tabii ki bulabildiğim en güncel seçenekleri değerlendireceğim.

i5 6600K GTX1070 Ti veya RX 5500 XT 8 GB alabilirsin.

Hocam benim soket ile uyumlu işlemci bulamıyorum Ankara içinde keşke rahatça bulsam da biraz daha para biriktirip i7 7700 Falan yükseltsem.

2.elde toplama bilgisayar piyasasını bilmediğim için beni zorlayacak gibi düşünüyorum bir de günümüzde 4-5 yıl öncesinin parçalarını beni çok zarara sokmadan satabilecek miyim şüphesi de var. Ama sanırsam yapmam gereken en mantıklı şey bu olacaktır.

Bütçeniz ne kadar?

1000TL kadar biriktirdim. 2.el satış yapan bir sitede GTX 1080 ilanı gördüm bir tane GTX 1060 6 GB ile üzerine fiyat verilerek takas düşündüğünden bahsetmişti ilanında o ilanı görmem üzerine merak ettim ve bir sorayım dedim aslında daha proje aşamasında bu yükseltme işi. İlandaki kartı alıp 2K bir de monitör alırsam 2K çözünürlükte darboğaza girmem hem de beni 2-3 yıl daha idare eder diye düşünüyordum ama sanırsam çok da mantıklı değilmiş. Biriktirmeye devam edeceğim gibi gözüküyor.

Yani isterseniz şöyle yapın dediğiniz gibi 1060 ile 1080'i takas edin sonra işlemciyle anakartı satıp yenisini alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…