i5 6500 sistemde işlemci mi değişmeli, monitör mü?

Serkan37

Hectopat
Daha fazla  
Şu anki monitörüm baya bir eskidiği için yeni bir monitör almak istiyordum. Monitör için ayırdığım bütçe 2000-2500 TL arasındaydı. Kısa bir süredir yayın yapıyorum ve yayınlarda PUBG tarzı oyunlar oynuyorum. i5 6500 işlemcim hem yayın, hem de PUBG gibi CPU'yu aşırı kullanan oyunlarda FPS düşmesine neden oluyor. Yayını (NVENC) ile versem de oyunumda FPS kaybı yaşıyorum ve rahat bir şekilde oynayamıyorum. Yayın dışı bile CPU, GPU'dan daha fazla kullanıldığı için darboğaz yaşıyorum ve bu da anlık FPS düşmesine neden oluyor. Sizce ne yapmalıyım? Ortalama 1300 TL'lik 144Hz monitörler benim için yeterli olur mu? 180-240Hz Monitörlere göre çok bir şey kaybeder miyim? G-Sync olmaması beni ne kadar etkiler? İyi bir monitör alıp, işlemciyi ileride mi değiştirmeliyim yoksa dediğim gibi ortama 1300 TL'lik monitörlerden alıp, i5 6500 işlemcimi i7 6700k ile mi değiştirmeliyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistemim:
  • i5 6500
  • GTX 1060 6GB
  • Asus Z170-K
  • Kingston HyperX 8GB 2666 MHz
  • 120GB SDD
  • 1TB HDD
  • Aerocool 600W
  • Zalman R1

Son düzenleyen: Moderatör:
180-240 Hz monitörlere ihtiyaç duyacağınızı sanmıyorum. Elinizdeki işlemciyi sattıktan sonra yükseltebilirsiniz işlemciyi. Elinizde daha fazla bütçe kalır monitör için. Amazon'dan da alınabilir G-Sync bulunan bir monitör.

Bence bellek kapasitesini 16 GB yapman en mantıklı hareket olacaktır. Aynısından alıp dual channel yap mis. Performans fark ediyor. Dediğimi yap derim.
Birde yayın yapıyormuşsun birde PUBG oynuyormuşsun. Tamam senin işin belli 16 GB bellek şart bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem sağlam, mehmet aliye katılıyorum yayın yaparak oyun oynıyorsun ve tahminimce windows 10 kullanıyorsundur.
Artık günümüzde 8 gb ram yetersiz kalmaya başladı.
Tavsiyem bir tane daha aynı 8 gb ram'den almanız ve dual yapmanız olacaktır faydasını görürsünüz.

2500 lira bütçe üzerine şöyle bir şey yapılabilir; eski işlemci ve anakart ikilisini satıp 2500 liradan biraz kullanarak 8.nesile geçilebilir. Monitör olarak da 1080P 144Hz bir monitör tercih edilebilir. Ki çok pahalı değiller genel olarak.

Artı önceki mesajda belirtildiği gibi 16GB bellek şart. O bütçeye sığar sanırım.

Arkadaşın da dediği gibi yapmanızı öneririm. Elinizdeki anakart ve işlemciyi satıp, 144Hz monitör, 8GB bellek ve 8. nesil işlemci ile uygun anakart alabilirsiniz.

İşlemci ile anakart ne kadar eder acaba? 2016'da bu aylarda almıştım. Ram'i 16GB'ye çok yükseltmek istiyorum ama Hyperx Black Fury 8GB 2666 Mhz hiç bir yerde stok da yok. Sadece HepsiBurada da var orda da 500TL. Bu arada 2. el Asus PG248Q alsam nasıl olur?

Son düzenleme:
Peki işlemci ve anakart ne kadar eder acaba? Yani ikisini en iyi ihtimalle 1000TL'ye satsam bile 3500TL'ye 144Hz bir monitör, İ7 8700k almam imkansız hale geliyor. 8. nesil bizi aşar gibi gözüküyor. Anakart değiştirmeden i7 6700k bütçeme daha uygun gibi. Sizin düşünceleriniz nedir? @fullmetal @Asım Demir

Ram'i 16GB yapmak istiyordum ama kullandığım ram hiç bir yerde stok da yoktu. Yeni HepsiBurada'ya falan gelmiş ama 500TL. Bir şekilde indirimle falan 16GB'ye yükseltmeyi deneyeceğim.

G-Sync yerine ortalama 1300TL'lik 144Hz bir monitör alsam, işlemci ve anakartı satıp i7 yerine 2700x alsam bu şekilde ekstra fan almaktan kurtulurum diye düşünüyorum. Sizce nasıl olur? Bu arada işlemcim ve anakartım ne kadar eder bir fikriniz var mı?

Son düzenleme:
2. el satın almayı deneyebilirsin. Güzelce araştır, satıcılarla görüş inan bana iyi kar ederek hiç açılmamış ürünler alabilirsin. Ben daha yeni aldım 380-390 TL.'ye hiç açılmamış bellek aldım. (İmzamda var.) 2. elden. Daha ucuza bile bulursun. Misal 330 TL.'ye bulmuştum, hiç açılmamış. Ama bazı sorunlar oldu alamadım. Kısaca tavsiyeme dikkate al derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…