Arkadaşlar yaklaşık bir senedir bu olayı yaşıyorum. Başta çok rahatsız etmiyordu ama zaman geçtikçe iyice huylandırmaya başladı. Bilgisayarda oyun oynarken hiç bir sıkıntı yok, saatlerce oyun oynayabiliyorum ama video izleyeyim dediğimde ya da sadece masaüstünde bile bir anda görüntü gidiyor ve hoparlörden çok aşırı bir ses gelmeye başlıyor. Nereye baktıysam bir çözüm bulamadım defalarca burada konu başlattım çözüm çıkmadı. Günde 1-2 kez de yapabiliyor. Arada tutturup 20 kere de yaptığı oluyor. Ekran bazen kendi kendine geri geliyor ama geri gelme aşırı derecede nadir şu zamana kadar 1 2 kere falan oldu. Nadiren ekranda karıncalanma tarzında pixel bozukluğu olup düzeliyor. Bunu görünce kapatıyorum zaten bilgisayarı yoksa 30 saniyeye kalmadan gidiyor ekran. Bilgisayarı resetleyemiyorum bu durumdayken. Tuş işlevi görmüyor. Açma kapatma tuşu da işe yaramıyor. Sadece power tuşuna basılı tutarak 10 saniye kadar beklediğimde kapanıyor bunun dışında hiçbir komutu kabul etmiyor. Anakartımda arıza durumunda kod yazıyor ama bu olay olduğunda kodda hiçbir değişme olmuyor. Fanlar çalışmaya devam ediyor. Harddisk ses veriyor. SSD de var sistem SSD'ye kurulu. Şu ana kadar 3 kere sistemi sıfırladım. HDD'den olabilir diyerek SSD aldım ama düzelmedi. Bilgisayarı aldığım ilk dönemde böyle bir sıkıntı yoktu sonradan ortaya çıktı. Son zamanlarda kendi kendine reset atmaya başladı. Güç kablosu değişmişti problem bundan olabilir mi diye de düşünmüyor değilim.
Sistem Özellikleri:
R9 390 Sapphire 8 GB Ekran Kartı
16 GB Corsair 3200 RAM
Asus Maximus 8 Ranger Anakart
İ5 6500 İşlemci
1 TB + 120 GB Disk
Cooler Master Haf 912 Kasa
Cidden çok çaresizim yardımcı olabilecek bir şey düşünüyorsanız lütfen yazın.