i5-6500 sistemden AMD işlemciye geçiş

Esque

Megapat
Daha fazla  
4 Sene önce topladığım bilgisayarımda işlemci yetersiz kalmaya başladı. F/P konusunda AMD'nin öne geçişiyle birlikte AMD tarafına geçiş yapmayı düşünüyorum.
Anakart ve işlemci öneriniz var mı ve geçmeye değer mi sizce?
(Bazı arkadaşlar ekran kartın da yetersiz kalmaya başlar diyecek biliyorum fakat değiştirecek bütçem yok şu anda)

Sistem özellikleri:

İşlemci: i5-6500.
Anakart: ASUS B150-M PRO Gaming.
Ekran kartı: MSI GTX 970.
RAM: 16 GB(8x2) 2133MHz.
PSU: 650W 80+

İşlemci + anakart + RAM değişimi lazım. Neredeyse baştan kurulacak bu sistem. Ekran kartını erteleyebilirsiniz, bu tamam. PSU ekran kartı konusunda biraz kısıtlayıcı ama çoğu modele yeter. Şu an öneri için çok fazla seçenek var. Bütçe belirtirseniz ona göre öneri alırsınız.

i5 6500 işlemcisinden Ryzen 3 3100 işlemcisine geçmiş biri olarak çok rahatladım. Neredeyse tüm oyunlarda %100 olan işlemciden kurtuldum. Size de tavsiye ederim.

@kaiser soze bellekler DDR4 olduğu için bir süre değiştirmesine gerek yok.
Bellekleri değiştirmeden sistemi kullanmaya devam edecekseniz Intel daha mantıklı. Ryzen işlemciler yüksek hızda daha iyi performans veriyor.
Ayrıca İ3 10100F, OC'li R3 3100'ü geçiyor hem de daha ucuza. Bütçeyi bilsek daha iyi öneri yapabiliriz. Şu an minimum bütçe için söylüyorum bunları.

Bütçe için kesin bir şey söyleyemiyorum fakat anakart+işlemci için en fazla 2k diyebilirim.
İşlemci için 10400f seçmeyi düşünüyorum fakat anakart konusunda bi fikrim yok. Anakart 4 ram soketli olursa daha iyi olur benim için ama 2 olsa da sorun yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı