i5-6500 sisteme GTX 1660 Super uyar mı?

Hocam darboğaz yapar demişsinizde, abim benim eklediğim fotoğraftaki ayni sistemin ekran kartı GTX 1070'li haliyle sıkıntısız oynuyordu. GTX 1070 diğerlerinden daha iyi bir ekran kartı diye biliyorum.

Sıkıntısız oynar zaten darboğaz oyun oynamaya engel bir şey değil. Ama i5 6500'ta güçte kullanılırken GTX 1070 tam güçte kullanılmaz çünkü i5 6500'ün gücü yetersiz kalır.

Hocam darboğaz yapar demişsinizde, abim benim eklediğim fotoğraftaki ayni sistemin ekran kartı GTX 1070'li haliyle sıkıntısız oynuyordu. GTX 1070 diğerlerinden daha iyi bir ekran kartı diye biliyorum.

Darboğaz denen şey oyunu oynatmayacağı ya da çok düşük FPS vereceği anlamında değildir. İşlemci veya ekran kartının bir yük karşısında kendi kapasitesine gelmeden diğer bileşenlerin tam kapasitesine gelmesine denir. Yani bu örnekte işlemcinin çalışırken ekran kartını daha fazla besleyemez ve ekran kartınızda kullanamadınız bir güç kalmış olur.

10700K konusunda ise zaten soket farkı olduğundan geçiş yapamazsınız ama takabilseydiniz bile işlemci içindeki ekran modu genellikle Windows ortamı için görüntü vermektedir. Oyunlar için çok yüksek bir güç vermemektedirler.

Siz toplam bütçenizi verirseniz en iyi şekilde nasıl bir çözüm bulunabileceğini paylaşırlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı