i5 6500 Sisteme Güç Kaynağı Tavsiyesi

mhtzb

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, stok geldiği zaman MSI RX 480 GAMING X 8G model ekran kartını alacağım fakat 4-5 ay sonra aynı karttan bir tane daha alıp crossfire yapabilirim.

750w bir PSU'nun yeterli olacağını düşünüyorum fakat yine de sormak istedim. Sistemim;

Intel i5 6500 işlemci
MSI B150M bazooka anakart
Kingston hyperx 2133 MHz 2x8GB RAM
Western digital 1 TB HDD
Kingston hyperx fury 240 GB SSD

Almak istediğim kasa ise AeroCool Aero 800 USB 3.0 4xFan 750W Siyah ATX Kasa Fiyatı

Bu kasadaki güç kaynağı (80+ değil) yeterli olur mu? Önereceğiniz başka seçenekler var mı?

Link te verdiğiniz PSU sisteminiz için yeterlidir. Ama 1 adet 6+2 pin çıkışı var. Yani CF yapmak için dönüştürücü gerekebilir.
En önemlisi MSI B150 Bazooka anakart CrossFire desteklemez. 1 adet PCI ex16 slot bulunmaktadır.
CrossFire yapmak istiyorsanız 2 PCIex slotlu bir anakart ve daha güçlü bir CPU seçmenizi öneririm.

Son düzenleme:
Monitörüm 144 HZ FreeSync olduğu için AMD tercih ettim. Anakartın tek slotlu olduğunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu.

Bu durumda eğer CF yaparsam tercih etmem gereken işlemci sizce ne olmalı?

@i799 @M. Samet

CF pek önermem.
Peformans açısından her oyunda aynı performans vermez.
Desteklendiği-desteklenmediği oyunlar var.
Güç kullanımı çok fazla olur (Müsriflik).
Tam bilmeyenler için kurulumu sıkıntılı olabilir. CF köprüsü temin etmen gerekir.
RX480 için CF de i5 6500 darboğaz yapar. CPU nu İ7 6600 veya 6600K yapman gerekir.
Yani tek güçlü bir GPU ve daha güçlü CPU alman daha iyi olur.
GeorgeBest in dediği gibi GTX1070 alabilirsin ama herhalde aynı anda o kadar para vermeye bütçen izin vermiyor. Bence tek RX480 le devam et derim. Şimdilik oyunlarda gayet yeterli olacaktır.

Aslında sadece FreeSync teknolojisi için RX 480 tercih ediyorum, monitörün özelliği boşa gitmesin diye. Şuan direk 1070 alamam beklemem lazım gerekte yok dediğiniz gibi şuan yeterli tek RX 480. Teşekkürler

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı