i5 6500 Stok Soğutucusu yeterli mi ?

Excrump

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda çeşitli web firmalarına i5 6500 serisi gibi işlemcilerde gelmiş bulunmakta. Overclock yapılmadığından dolayı, içinden çıkacak olan stok fan yeterli olur mu sizce ? Geçmiş nesillerin, (bkz. i5 4460) stok fanları pek yeterli gelmiyordu, yeni nesil stok soğutucularda bir değişiklik var mı ?
- Henüz herhangi bir sitede incelemesini göremedim, satın alanlar;almayı düşünenler var ise yorumlarını bekliyorum.

Anakartlar geldi ama K serisi olmayan işlemciler daha satışa çıkmadı diye biliyorum. Yeni gelen ürünlere ilk başlarda kutularına stok fan eklenmeyebiliyor. Normal bir durum. Yinede f/p bir hava soğutucu almak daha iyidir. Ses ve sıcaklık açısından.

Her sene sistem toplayıp deniyorum. K ibaresi olmayan işlemci ve H anakartları bekliyordum. Burada beklenmesi gereken tek şey pascal mimarili GPU bence, performans farkının çok artacağı konuşuluyor ( bazı işlemlerde ) yabancı sitelerde. Konferanslardan bir kaç grafikte paylaşmışlardı. 2016 ikinci çeyreğinde çıkması büyük ihtimal. Alacaksın gibi gördüm seni ve az daha beklemeni tavsiye ediyorum.

İyi Forumlar

INTEL Core i5-6400 Skylake 2.70GHz, 6MB, çift kanal DDR4, 14nm, LGA1151, 65W İşlemci - inventus

Gelmiş görünüyor. Ayrıca belirteyim skylake işlemcilerin hiçbirinde stok işlemci fanı bulunmamakta mecburen işlemci soğutucu alacaksınız.

Bu 6. nesil stok soğutucu olduğu için ( küçülen nm farkıyla da birlikte) önceki nesillerden daha performanslı ve sessiz çalıştığına dair düşüncelerim var, bakalım

Bu 6. nesil stok soğutucu olduğu için ( küçülen nm farkıyla da birlikte) önceki nesillerden daha performanslı ve sessiz çalıştığına dair düşüncelerim var, bakalım
Technopat incelerse göreceğiz. En azından üyelerden biri alıp incelerse de makbule geçer.

Skylake islemcilerin yanında verilen stok fanı soğutmak için yeterlidir, sadece biraz sesli diyebilirim. Değiştirmek istersende f/p cooller önerebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…