İ5 6500 Tabanlı Sistem Toplama

Yer
Diyarbakır
  • INTEL CORE I5 6500
  • ASUS H170 PRO GAMING
  • 8 GB DDR4 2400 MHz CL15
  • KINGSTON HYPERX FURY 240 GB
  • CORSAIR CARBIDE 100R MID TOWER
  • HIGH POWER (HPG-750BR-H12S) 750W 80 PLUS BRONZE
  • Asus VX238H 23" 1ms (Analog+Dvi+HDMI)

Merhaba arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu toparladığım sistemimin son hali bu şekilde. Ekran kartı eklemedim. Bir süre onboard kullanacağım.

İşlemciyi seçerken 6600 ile 6500 arasında tereddütteydim. Ancak INTEL'in karşılaştırma sayfasından baktığımda çok da fazla fark yoktu. Bu yüzden 6500 tercih ettim. Eğer kullanıp memnun olmayan varsa henüz sipariş geçmedim değiştirebilirim.
Anakartta ise Z170 Pro Gaming de tereddütteydim. Yine INTEL'in karşılaştırma sayfasından baktığımda OC dışında PCI Express Hat sayısı 4 eksik, SLI yapılmıyor. OC ve SLI yapmayacağım için sorun değil. H170 tamamdır.
RAM 8GB yazıyor. Şimdilik tek modül olacak muhtemelen ekran kartıyla beraber bir 8GB daha ekleyeceğim.
SSD 480GB almayı planlıyordum. Tuzlu olunca 240GB'a düşürdüm.
HDD elimde olduğu için listeye eklemedim.
Elimde kullanılmamış eski bir kasa var, ancak yaptığım ölçümlere göre ATX anakart sığmıyor. Carbide 100R çok sade tam istediğim gibi.
PSU'dan emin değilim. Öneriye açığım.
Monitörü DP girişli fiyatı seçtiğime uygun önerisi olan varsa beklerim.
Toplam 3050 TL yapıyor. Bütçeme denk oldu. Elimdeki bilgiler bunlar. Önerisi olanları memnuniyetle dinlerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart seçimin doğru Z serisi anakart almanın anlamı yok. İşlemcin oyun için fazlasıyla yeterli. Ekran kartı nerede?

"Bir süre onboard kullanacağım." demiş.

PSU değeri düşürülebilir, 750W ciddi şekilde yüksek, tabii bu alacağın karta da bağlı.
Anakart için fazla kasmana gerek yok, al bir tane gitsin. Ben çok takıldım da hiç bir fark hissetmiyorsun.
Monitör için de mutlaka 1m/s olacak gibi bir takıntın yoksa VX239H modeline bak. Ben aldım, her gün "İyiki bunu almışım be." dedirtiyor.

PSU biraz abartı olmuş. Eğer SLI yada Crossfire yapmayacaksan 600-650W lık bir PSU işini görecektir (tabii 80+ sertifikası önemli). Piyasadaki en güçlü ekran kartları bile artık çok düşük bir güçle çalışabiliyorlar. Sistem güzel olmuş, güle güle kullan.

Evet PSU biraz yüksek. Alacağım yerde 600w kalmamıştı. Dediğine göre 1 haftaya kalmaz stokları yenileyecekmiş. Eğer olursa Aerocool KCAS 600w 80+ Bronze alacağım.
"
Monitör için de mutlaka 1m/s olacak gibi bir takıntın yoksa VX239H modeline bak. Ben aldım, her gün "İyiki bunu almışım be." dedirtiyor.
Ekran 1ms veya 5ms o kadar fark edeceğimi düşünmüyorum. VX239H'nin IPS panel olması güzel. Büyük ihtimalle onu alırım.

Bir de sorum var Carlsberg. 6600 6500 arasında çok fark olur mu sence?

Etmiyor zaten, bende almadan önce konu açmıştım, yok ghosting olur, yok 5m/s fazla felan dediler. Gittim aldım, hiç pişman değilim, tam tersi aldığıma memnun oldum. Hiç ama hiç bir sıkıntı oluşturmadı henüz.
Herhangi bir sorun olursa sorabilirsin. Alacağın yerde ölü piksel testi yaptır.
Oyun için büyük bir fark oluşturmaz. Render vs. için belki. Bütçeni zorlamaya gerek yok, ille de 6600 alacağım diye şartlama kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…