i5 6500 Tabanlı Sistem Toplama

Elftelya997

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar arkadaşlar daha önce açmış olduğum konularda tam bir netlik kazanamadım.
Ama şu an bileşenleri almak üzereyim büyük ihtimal ile de birkaç gün içinde bileşenlerin siparişini vereceğim.
Bileşenler kafamda az çok ama sizlere de bir sormak istedim.

Elinde MSİ GTX750 Tİ mevcut ve 500watt bir PSU var.
Yeterli miktarda depolama alanı sağlayacak disklerim mevcut.

Benim kendi bilgim ile topladığım sistem aşağıda mevcut. Bir göz gezdirirseniz sevinirim.

Max limit 1250TL.

• Intel Core i5-6500 Skylake 6M 3.20Ghz 1151 işlemci
  • Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 Ram
  • MSI B150M Bazooka D4 2133Mhz mATX 1151
  • TOPLAM FİYAT :1192 TL Sinerji'de

Bu sistemi ya da bir başkasını mutlaka alacağım birkaç ay içinde de SSD almayı planlıyorum.
Kasa olarak da Zalman Z3 hoş geliyor bana.
Çalıştığım yerde de bir 4-5 ay sonrada toplu bir prim alacağım o zaman da güçlü bir ekran kartı almayı düşünüyorum. "2000-2500" TL gibi bir prim alacağım söz konusu bir aksilik olmaz ise, bunun için de bir tavsiye alabilirim.

Bir de uygun fiyatlı bir işlemci soğutucu almam gerekir mi yoksa işlemci kutusundan çıkan soğutucu işimi görür mü?

Bu bilgisayarları bile normal şartlarda almam imkansız fakat kötü alışkanlıklarım olmadığı için evde olup itlik peşinde koşmadığım için alabiliyorum. (yanlış anlamayın arkadaşlar bizim aile biraz tuhaf :) sigara alkol gibi şeyler bana uzak söz tabiri ile babamın çizdiği yoldan gittiğim için bilgisayar konusunda pek karşı gelmiyorlar.)

Aldığım sistem ileri dönük olmasını istiyorum.
İlerde sürekli tüm parçaları değiştirmek yerine bazı parçaları değiştirerek oyunlarda yeterli akıcılığı almam bana yeterli olacaktır.

Neredeyse her boş anımı bilgisayar karşısında geçirdiğim için beni sinir krizlerine sokmadan yeni çıkan oyunlar bana yetecektir.

Fazla uzatmadan sizler de bir göz gezdirirseniz bu bileşenler uygun mu neyi değiştirirsem daha iyi olur?

Bu arada kasa ve ekran kartı için de yorumda bulunursanız sevinirim.

Sizlerin yazdıklarını tek tek not alıyorum bilginiz olsun :)
Şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

Zalman Z3 Plus dediğiniz gibi hoş bir kasadır. Bütçeyi arttırabilirseniz ilk alımda i5 6600, sonraki alımda SSD ile birlikte bir 8GB RAM daha almanızı öneririm. Ekran kartını 4-5 ay sonra alacak olmanız isabet olmuş çünkü yeni mimarili ve 500W PSU'nuza sıkıntı çıkarmayacak ekran kartlarının o tarihte çıkması bekleniyor (Pascal, Polaris) i5 6500 ve i5 6600 gibi OC yapılması çok olası olmayan modellerde ekstra soğutucuya gerek yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı