İ5 6500 Tabanlı Sistem

• Konuyu başlatan İnanç Can
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 499
İ

İnanç Can

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Bir sistem topladım. Yaklaşık olarak bir ay sonra almayı düşünüyorum. İlk olarak sistemimi ekran kartı olmadan alacağım. Bir ay kadar ekran kartı olmadan HD 530 grafik birimi ile idare edeceğim. Bütçem tekrardan el verdiğinde ise R9 390 veya R9 390x almayı düşünüyorum. Oyun bilgisayarı olarak topladım bilgisayarımı ancak ben oyun oynamaktan çok film izliyorum. Bunun sebebi ise şuanda kullandığım dizüstü bilgisayarın oyun oynamama izin vermesi. GTA V gibi bir çok oyuna steam hesabımda sahibim. Ama bu oyunları daha indirip deneyemedim bile. Bu gerçekten acı bir şey. Bunca zaman sonra artık oynayabileceğim. Bunca zaman bekledim ve ilk deneyimlerimin kötü gerçekleşmesini istemiyorum. Mümkünse olabildiğinin en iyisi olsun istiyorum. Tabi bütçemin yettiği kadarıyla. Sizce sistemimde değişmesi gereken bir parça var mı ? Her ne kadar oyun oynamak için alsam da bu bilgisayarda film de izleyeceğim. Ortalama olarak günde 2 saat ile 8 saate kadar film, dizi izleyen birisiyim. Nasıl bir monitör alacağıma karar verebilmiş değilim. Monitörden beklentilerim en az 23 inç olması. 23,6 veya 24 inç olursa çok daha iyi olur. Her ne kadar oyun oynayacak olsam da film de izleyeceğim. Tepkime süresi benim için ne kadar önemlidir sizce ? 1 ms ile 5 ms oyunlarda bir etki gösterir mi ? Monitör için bütçem maksimum 700 Tl. Aklımda iki tane monitör var. Bunları sizin ile paylaşacağım. Ve sizinde önerilerinizi bekliyorum.

Almak istediğim monitör:ASUS 23" VC239H Full HD HDMI IPS Monitör

Buda ikincisi ama biraz küçük bir monitör galiba. Gözüme küçük gelirse bunu direk eleyebilirim:LG 25" 25UM57 Ultra Wide IPS Monitör

Bunlarda diğer gözüme çarpan monitörler:ASUS 23" VX238H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör

ASUS 23" VX239H Full HD HDMI IPS Monitör

Bütçemi bayağı aşan bir monitör ama sizce fiyatıa değer mi ? Sizce f/p ürünü mü ? Bütçemi aşıp alırsam gerçekten memnun kalır mıyım ? :ASUS 23" MX239H Full HD HDMI IPS Monitör

İşde buda topladığım sistem.
Ekran Alıntısı.PNG

Hazır konu açmışken sorayım. Sapphire R9 390x Nitro serisinde kart yük altında değilken fanlar çalışıyor mu ? Örnek vermem gerekirse MSİ kartlarda Twin Frozr 5 var galiba ve fanlar sadece gerektiği kadar çalışıyor. Asus'da ise Strix diye geçiyor galiba aynı şekilde de Asus Strix kartlarda da gerektiği kadar çalışıyor fanlar ve sessiz bir ortam oluşuyor. Acaba bu özellik Saphire Nitro R9 390x'de var mı ?

Yardımcı olucak var mı acaba ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı