Herkese iyi günler. 1 ay önce topladığım bilgisayarım bugün GTA 5 oynarken birden dondu, sesler geliyordu fakat hiçbir şekilde tepki vermiyordu. Her türlü şeyi yapmama rağmen geri dönmedi ve bende reset atmak zorunda kaldım. Tekrar açtığımda ise 10 dk sonra tekrardan dondu ve bir süre sonra açıldı. Bende HD Tune ile SSD ve HDD'i bad sector testine soktum ve ikisi de tamamen yeşil çıktı. Sonra internette filan dolaşmaya başladım ve yine donup bir süre sonra kendine geldi. Bu şekilde 2 3 defa tekrar etti ve sinirlenip PC yi kapattım. Bir süre sonra açınca "Windows bozuk, Windows'u onarmak için çıkarılabilir medya takın" gibisinden mavi bir ekran geldi. PC'yi kapattım. Şuan başka bir bilgisayardan format için USB hazırlıyorum. Bu iş format atmadan hallolabilir mi? Sistemim :
Ekran kartını kontrol et, çıkar yeniden tak. Sürücüsünü sil, yeniden yükle. En son sürümünü yükle. Bilgisayarın sıcaklıklarını kontrol et, termal macunu kontrol et. Belki sistemine bilmeden bir virüs bulaşmıştır, iyi bir programla bilgisayarı tara. Her şey normalse, temiz bir format at. Eğer formattan sonra yine yaparsa bir parçada sıkıntı vardır. Yoksa 1 aylık PC durup dururken donmaz.
Ekran kartını kontrol et, çıkar yeniden tak. Sürücüsünü sil, yeniden yükle. En son sürümünü yükle. Bilgisayarın sıcaklıklarını kontrol et, termal macunu kontrol et. Belki sistemine bilmeden bir virüs bulaşmıştır, iyi bir programla bilgisayarı tara. Her şey normalse, temiz bir format at. Eğer formattan sonra yine yaparsa bir parçada sıkıntı vardır. Yoksa 1 aylık PC durup dururken donmaz.
Hocam cevabınız için teşekkürler. Format için USB hazırladım ve taktım fakat sürekli yükleniyor kısmında kalıyor. Bende SSD yi çıkarıp sadece HDD i takılı bıraktım, bu sefer format menüsü geldi ve normal kurulum ekranına kadar geldi. Fakat SSD yi takınca veya sadece SSD yi tutunca format bölümüne geçmiyor. Sizce sorun SSD de mi?