i5 6500 ve GTX 1060 Sisteme Yükseltme

Raizen

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R9 7950x3d 16c/32t
GIGABYTE 4060TI 16GB OC
KINGSTON Fury Beast DDR5 6000Mhz (2x16)
ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
Meslek
Lojistik
İyi geceler. Askerliğim bittiği vakit (Ocak 2019) sistemimde birkaç güncelleme yapmak istiyorum. Şu anki sistemimle beraber alacağım parçaların listesini aşağıya ekledim. Sizce bu parçaları almam yerinde mi olur? Güncel oyunları -özellikle competitive oyunlar- 144Hz monitörüme uyum sağlayacak biçimde oynamak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Şu anki sistemim:
  • İşlemci - i5 6500 3.2 GHz
  • RAM - 16 GB 2400 MHz
  • Anakart - MSI H170 GAMING M3
  • Ekran Kartı - MSI GTX1060 6GB OC
Almak istediğim parçalar:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sistem güncelleme gibi bir fikrin varsa ve oyun oynamak istiyorsan ilk olarak ekran kartını güncellemelisin. Şu an sistemin yeterli gözüküyor ekran kartını güncelledikten sonra diğer bileşenleri güncellemen daha mantıklı olacaktır. Benim fikrim bu yönde.
Hayırlı tezkereler.

Arkadaşa katılıyorum yüksek FPS için önceliğiniz ekran kartı olmalı. GTX 1080'e kadar darboğaz yaşamazsınız bu işlemci ile. M2.SATA SSD yoksa almanızı tavsiye edebilirim.

8700K yerine elinizdeki ekran kartını satıp RTX serisi bir ekran kartı alıp yanına 8600K almak daha mantıklı görünüyor.
İlk söylediklerinizi anladım da, Nvidia'nın gücü varken RTX nedir onu anlamadım. Ekran kartı olarak GTX1080, yada GTX1070Ti alabilirsiniz. Kasa ve soğutucuyu da alınca paranız artarsa 8 yada 16 Gb ram alabilirsiniz, isterseniz onun yerine anakartta alabilirsiniz ama. Sizin tercihiniz.

Ekran kartını satıp GTX 1070 ile veya bütçe varsa 1080 ile güncelle. İşlemci düşünürsen elindekileri sat ve Ryzen 7 2700X sisteme geç bence. M.2 SSD slotu oluyor B450M serisi anakartlarda. Samsung Evo 970 veya daha eski bir modeli canavar gibi yapacaktır.

AMD ürünü alma gibi bir planım yok. Yayın yapma planımdan da bahsetmeyi unutmuşum. Bir yandan o sebeple de güçlü bir işlemci almak istiyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla CSGO ve Overwatch gibi competitive oyunlar CPU ağırlıklı olarak işlediği için işlemciye odaklanmak istedim çünkü elimdeki işlemciyle 144 FPS alamamaya başladım. Şu anki ekran kartı fiyatları da ekran kartı alma konusunda caydırıyor açıkçası.

O zaman GTX1070 alıp i7 alabilirsiniz. Yayın yapacağım diyorsunuz, rami kesinlikle 16 Gb yapınız. Anakatınızı güncellersiniz, sonra para kalırsa SSD alabilirsiniz.

O zaman GTX1070 alıp i7 alabilirsiniz. Yayın yapacağım diyorsunuz, rami kesinlikle 16 Gb yapınız. Anakatınızı güncellersiniz, sonra para kalırsa SSD alabilirsiniz.

SSD ve 16 GB RAM var. İlk mesajda belirttiğim parçalar 7000 TL yapıyor, 1070 ve i7 ile bu bütçeyle nasıl bir kombinasyon yapabilirim?

Zaten güncel ve güzel bir sisteminiz var. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama bütün oyunları 1080p'de rahatlıkla medium-high ayarlarda oynayabilir, bir yandan da yayın yapabilirsiniz.

Bende de aynı sistemin RX480'lisi var. 60FPS'te dediklerinizi yapabiliyorum. Hatta benim RAM'im 8Gb. Bahsettiğim sistemde sadece Assassin's Creed Origins'i 30FPS ile sınırlamak zorunda kaldım, o da oyunun cracklenmeye karşı önlemlerinin işlemciyi çok zorlamasından kaynaklıydı.

Ayrıca, yayın yapmak istiyorsanız zaten 144Hz'in çok bir anlamı olmayacaktır. Twitch, youtube gibi siteler en fazla 60FPS ile yayınınızı oynatacağı için oyunları 60FPS'e sabitlemeniz lehinize olacaktır.

Kısaca, güzel soğutulduğu ve sürekli en yüksek hızlarda çalışabildiği sürece sisteminiz gayet güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…