i5 6500 ve GTX 750 Ti sistemi i7 8700K'ya yükseltme

• Konuyu başlatan Nafi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.128

Nafi

Kilopat
Daha fazla  
Aşağıda yazılı olan sistemimi geliştirmeyi düşünüyorum. Değiştirmeyi istediğim parçalar işlemci ve ekran kartı. Aklımda olan ürünlerde işlemci tamam fakat ekran kartında sıkıntı yaşıyorum.
Yeni alacağım işlemci "Intel i7-8700K", ekran kartı da maksimum 2000 TL olabilecektir.
Bilgisayar ile yaptığım işler; grafik & web tasarım, yazılım & web programlama, 3 boyut çizimler, After Effects video vb. işler. Bir de tabi ki oyun da oynuyorum. Hem oyunda hem diğer işlerimde beni sıkıntıya uğratmayacak bir çözüm istiyorum. Ve işlemcim darboğaz vb. şeyler oluşturup oluşturmayacağını da bilmiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem:
  • Anakart: MSI Z170A Gamıng M5
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 750 Ti (2GB)
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
  • RAM: Corsair 16GB (2x8) 2400MHz DDR4 CMK16GX4M2A2400C16R
  • Monitör: Acer 23 G236HLBbd Led Monitör x2

i7 8700K'ya geçmeniz için anakart da değişmeli. Z370 anakarta geçmelisiniz.
2000 TL'ye GTX 1060 6 GB alınabiliyor fakat ikinci el düşünürseniz daha iyi modeller bulunabilir.
Ve işlemcim darboğaz vb. şeyler oluşturup oluşturmayacağını da bilmiyorum.
İşlemciniz piyasadaki tüm ekran kartlarını ve uzun bir süre çıkacak olan bütün ekran kartlarını sorunsuz besleyecek.
Kullanacağınız amaca da uygun.
Elinizdeki ekran kartı, anakartı da satın. Bütçenize ekleyin.

oh be cezam bitti, kuralları okumadan acınca cezayıda yedik :) Aklımda 2 soru var
1- Yeni anakart için bütçem yok bu anakarta uygun bir işlemci almalımıyım yoksa çok farketmez mi render de filan etki etmez mi bilmiyorum.
2- ekran kartı ve ram artırımı yapsam işimi görmeye devam eder mi.

Coffee Lake işlemcilere geçiş yapacaksan mutlaka Anakart değiştirmen gerekiyor. Bütçe sıkıntın varsa Coffee Lake almak zorunda değilsin, 7700K-6700K-7700-6700 işlemcilerini de alabilirsin. RAM miktarın 16 GB, bu miktar fazlasıyla yeterli. 6500 işlemcisi de hala yeterli bir işlemci, elindeki kartı değiştirerek daha fazla performans alırsın, elindeki işlemci çoğu kartı besler nitelikte bir güce sahip.

Kuralları da ihmal etmeye devam ediyorsun ceza yemeye devam edersin böyle gidersen.

Coffee Lake işlemcilere geçiş yapacaksan mutlaka Anakart değiştirmen gerekiyor. Bütçe sıkıntın varsa Coffee Lake almak zorunda değilsin, 7700K-6700K-7700-6700 işlemcilerini de alabilirsin. RAM miktarın 16 GB, bu miktar fazlasıyla yeterli. 6500 işlemcisi de hala yeterli bir işlemci, elindeki kartı değiştirerek daha fazla performans alırsın, elindeki işlemci çoğu kartı besler nitelikte bir güce sahip.

Kuralları da ihmal etmeye devam ediyorsun ceza yemeye devam edersin böyle gidersen.

peki msi 1060 6gb alsam herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım bu sistemle dar bogaz aşıırı ısınma vb olaylar.

-7700k ve msi 1060 alsam performansta % kaç artış olur sizce

Son düzenleme:
1060 alırsan elindeki islemci yeterli olur. 7700K saf güç olarak epey güçlü bu modele göre. FPS olarakta fark edecek hele de sisteme çok güçlü kartlar taktığında. Isınma ile alakalı bir sorun yok.

1060 alırsan elindeki islemci yeterli olur. 7700K saf güç olarak epey güçlü bu modele göre. FPS olarakta fark edecek hele de sisteme çok güçlü kartlar taktığında. Isınma ile alakalı bir sorun yok.

Çok teşekkür ederim o zaman önce 1060 alayım sonra 7700k yı alırım :) yardımlar için teşekkür ederiö

Rica ederim. Son olarakta işlemcini gittiği yere kadar kullan. 1080P de daha güçlü kartlar kullanmadıkça 6500 yeterlidir, hatta 1070 modelini bile kaldırır. 7700K sıfır fiyatı da fazla bir para, ikinci el uygun fiyata alınması daha doğru bana göre. 8600K modelinden pahalı olması kabul edilebilir bir durum değil.

Rica ederim. Son olarakta işlemcini gittiği yere kadar kullan. 1080P de daha güçlü kartlar kullanmadıkça 6500 yeterlidir, hatta 1070 modelini bile kaldırır. 7700K sıfır fiyatı da fazla bir para, ikinci el uygun fiyata alınması daha doğru bana göre. 8600K modelinden pahalı olması kabul edilebilir bir durum değil.
Alacağım ekran kartı bu sence nasıl

MSI GTX 1060 GAMING X+(PLUS) 6GB GDDR5 192Bit Nvidia GeForce Ekran Kartı | ITOPYA

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı