i5 6500 ve GTX 970 Darboğaz Sorunu

Tanhia

Hectopat
Arkadaşlar Battlefield 1 oyununda hayatımda hiç yaşamadığım kadar darboğaz sorunu yaşıyorum. MSI Afterburner'dan baktım işlemci kullanımı %100 iken ekran kartı kullanımı en fazla %50 oluyor ve FPS 58-50 arası değişiyor. 16 GB RAM var bilgisayarda bu arada. Çözümlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İntetnette biraz baktım ve darboğaz normal. Diğer oyunlarda da darboğaz gözüküyor videoları incelerseniz. İşlemci yükseltmesi yapın veya 2K'da oynamayı deneyin.

İşlemci yükseltilmesi gerekiyor evet ama ekran kartı zaten sıkıntılı.Kartın RAM'i 4GB olması gerekirken 3.5GB olarak gözüküyor ve siz 500MB daha kullanmaya kalktığınızda size sıkıntı yaratabiliyor.Mümkünse işlemci ile birlikte ekran kartını da değiştirin eğer karttan memnunum diyorsanız bir şey diyemem.

hocam aynı sistemi kullanıyoruz ben hiç bir oyunda darboğaz yaşamıyorum yanlışınız var
Driverların güncel olduğuna dikkat edin. Ayriyeten GeForce Experience'den oyunları optimize etmiş iseniz V-sync açabilir. Buda 60 fps üstüne çıkmanızı engeller. Oyun ayarlarından kontrol ediniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…