i5-6500 ve RX 570 4 GB Sistem Yükseltme Önerisi

nanVic

Kilopat
Merhaba, Günümün neredeyse tamamını bilgisayar oynayarak geçiriyorum. Tüm gün olarak PUBG oynuyorum. i5 6500 3.2GHz bir işlemciye sahibim. Ekran kartı modelim ROG STRIX RX 570 4 GB. Yaklaşık 1500 TL bir bütçem var fakat şu anki güncel monitörüm Casper'ın 768P 18.5" 60 Hz 5 ms bir monitör. 144 Hz bir monitöre geçiş yapmak mı daha mantıklı, yoksa i5 8. nesil bir işlemci almak mı? Aldığım FPS'den memnun değilim. RX 570 bir ekran kartının daha fazla performans sağlamasını düşünürdüm. Yaklaşık 80-115 arası bir FPS alıyorum 144Hz ( 1080P ) bir monitöre geçiş yapmam FPS'de artış olacağı söylenmişti Technopat'da açtığım diğer konularda.

Son düzenleme:
Eğer 768p'den 1080'e geçeceksen kare sayısında ciddi düşüklük yaşayacaksın.

Ben sizin yerinizde olsam 1080P 144Hz monitör alırdım. Ama 1080P'ye geçiş yapacağınızdan dolayı FPS düşüşü yaşarsınız.
RX 570 Güçlü bir kart 768p ile kartı boğuyorsunuz denmişti açtığım 2 3 konudada çoğunlukla.

RX 570 Güçlü bir kart 768p ile kartı boğuyorsunuz denmişti açtığım 2 3 konudada çoğunlukla.
Bu olayı düzgün anlatamıyorlar. Evet o çözünürlükte darboğaz olur ama çözünürlük arttırarak darboğazı çözmek FPS arttırmaz. Hatta yeterince fazla darboğaz yoksa FPS düşer.

Sisteminizin 1080P'de nasıl performans gösterdiğini görmek istiyorsanız YouTube'den bakabilirsiniz. Hatta sizin yerinize bir video atayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buradan inceleyebilirsiniz. 1080P oyunlarda grafik kalitesini arttıracaktır. Ek olarak 144Hz hem oyunlarda hem normal kullanımda gözle görülür bir fark sağlayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…