i5 6500 vs Zen Mimari Sistem

Maximiliano

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ilk konumu açıyorum istediğim cevapları bulabiliceğime inanıyorum şimdiden teşekkür ederim.
Bildiğiniz üzere AMD bu yılın sonlarına doğru zen mimarisine sahip yeni işlemcilerin geliceğini duyurdu. Yaptığım bi kaç araştırmada intelinde 7. Nesil işlemcilerini çıkarıcağı hakkında bi kaç yazı gördüm. Şu sıralar bir bilgisayar alırsam alıcağım işlemci i-5 skylake 6500 olucak ama acelem de yok yıl başına kadar bekleyebilrim sizce beklemek mantıklı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Beklemek bence mantıklı olur. İnteli gececek diye bir durum olacağını zannetmiyorum ama fiyat performans olarak bence çok şey kazanabiliriz.

Beklersen daha kaliteli bir işlemci ile oynarsın, ama sabırsız olursan yinede o işlemci seni götürür. Ama F/P açısından Zen ve Kaby-Lake işlemcileri beklemekte fayda var.

Zen büyük ihtimalle Haziran ayına kadar sarkacak gibi görünüyor. 1-2 ay içinde çıkacak 7. nesil A12 9800 Apu biraz güzele benziyor. I5 6500 dengi deniliyor. Daha da kötü olsa bile AMD beklemek pek akıl kârı değil. Ne varsa değerlerdir. AM4 anakart sorunu varmış X370 serisinde. O yüzden kıyaslandığın işlemciye yakın olarak zaman sorunun yoksa bir seçenek olabilir belki A12 9800. Tabi söylenen sözler pek tutmadığı için AMD'de belki işlemci olarak i5 6400 Gpu olarak RX 460 ayarında olabilir. Yinede DDR4 vs. derken düşünülebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…