i5 6600 İntel HD Graphics 530 uzun süre kullanmak sorun çıkartır mı?

hoperiver

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Game Developer
Merhabalar, oyun sistemi toplayacağım. Alacağım parçalar az çok kafamda fakat mevcut bütçem yalnızca ekran kartı taksitini kaldıramıyor. Demek istediğim ekran kartı hariç tüm parçaları(Anakart, RAM, İşlemci..) 9 taksitle, aylık yaklaşık 200TL civarı bir ödemeyle alabiliyorum. Merak ettiğim şey İntel HD Graphics 530'u yaklaşık 8-9 ay kullanmam işlemcinin ömrünün kısalmasına, zarar görmesine veya bilmediğim başka problemlere yol açar mı? Teşekkürler şimdiden.

• MSI B150M BAZOOKA
  • Intel Skylake Core i5 6600
  • Kingston Hyperx Fury 8GB 2133MHz DDR4
  • Kingston Hyperx Fury 120GB SSD
Eski kasamı ve 400W PSU'sunu kullanacağım.

Yazmayı unutmuşum. Oynayacağım oyunlar LOL, CS:GO, POE gibi oyunlar olacak. GTA V, Fallout 4, Witcher 3 gibi oyunları oynamayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynayacağın oyunlar için belki ekran kartına bile ihtiyacın olmaz. Ayrıca işlemcinin herhangi bir sorun çıkartacağını yada ömrüne fazla bir etkisi olacağını sanmıyorum. Ekran kartı ihtiyacı hissettiğin zaman (8-9 ay sonra) sağlam bir ekran kartı alırsan eğer yanında onu besleyecek kaliteli bir PSU da almanı tavsiye ederim.

Bilgisayar parçaları arasında en uzun ömürlü bileşen işlemcidir. Siz isterseniz işlemciye yapabildiğiniz kadar OC yapın soğutulduğu sürece hiç bir sorun olmaz. Ben yıllarca eski sistemi sürekli yük altında OC' lu vaziyette çalıştırdım ve 8 sene kullandım. İşlemci ise halen sağlam.

Bilgisayar parçaları arasında en uzun ömürlü bileşen işlemcidir. Siz isterseniz işlemciye yapabildiğiniz kadar OC yapın soğutulduğu sürece hiç bir sorun olmaz. Ben yıllarca eski sistemi sürekli yük altında OC' lu vaziyette çalıştırdım ve 8 sene kullandım. İşlemci ise halen sağlam.

Katılıyorum. Benim önceki sistemimde ki LGA775 Pin E5500 işlemcim bile (kaç sene kullandım bilmiyorum) hala tık demeden çalışıyor. Eski işlemciler bile bu kadar uzun süre dayanabiliyorsa, DDR4 Skylake işlemcinin ömrünü hayal bile edemiyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı