i5-6600 Satıp R5 2600 almak mantıklı mı?

MuratMG

Hectopat
Yer
Aydın 09
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, mevcut sistemimde i5-6600 işlemci bulunuyor, kullanmış olduğum ekran kartıyla(RX 570) beraber darboğaz sorunları yaşıyorum. Genellikle CPU kullanımı %70,%80 arası oluyor (oyuna göre değişiyor tabii.) bu sorunu genelde v-Sync açarak veya çözünürlük yükselterek gidermeye çalışıyorum, her neyse asıl sorum i5-6600 Satarak ikinci el veya sıfır R5 2600 almayı düşündüm fiyatlara baktığımda R5 2600 daha ucuz gibi geldi. Fakat mantıklı olur mu, ekran kartımı besler mi hiçbir fikrim yok danışmak istedim. Not: Anakart değiştirmem gerektiğini görmezden gelin lütfen.

Sistem:
•i5-6600 işlemci.
•16 GB DDR4 2133MHz RAM.
•MSI B150M anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir işlemcidir fakat RX 570 için mevcut anakartına uygun bir Intel işlemci bulman daha sağlıklı olur bütçe açısından.

R5 2600 günümüzde sadece RX 570 için anakartla beraber masraf edilip alınacak bir işlemci değil maalesef. Dün açıklanan RTX 3000 serisinden de gördüğün gibi yeni nesil kartlarda zayıf kalacaklar. Şu anda bütçeni zorlamadan RX 570'e uygun bir ikinci el Intel işlemci alıp, asıl yükseltmeyi ekran kartını değiştireceğin zaman yapmanı öneririm.

Aslında yetmesi lazım işlemcinizin çünkü zamanında i5 6400/7400 işlemcilerine RX 580/GTX 1060 ekran kartını takıyorduk. İşlemci ağırlıklı oyunlarda darboğaz yaptığı oluyordu ama genel manada yetiyordu. Bu bakımından i5 6600'ün şu anlık yeterli olması lazım ki ekran kartınız RX 570.

Anakart değişmesi gerektiğini göz ardı edin demişsiniz ancak yine de R5 2600 almak ne kadar mantıklıdır bilemiyorum. Güçlü bir işlemcidir R5 2600 ancak Ryzen işlemcilirin oyun performansı olarak kendisine denk Intel rakibine oranla daha kötü olduğunu da hatırlamalıyız. Ayrıca ileriye dönük bir sistem düşünülürse R5 2600 üzerine bir yatırım yapmayı mantıklı bulduğumu söyleyemem. En basitinden 3000 serisi geliyor, hangi ekran kartına kadar besleyebilecek?

Sonuç, şu anlık değişimim yapılmamasını ve bütçe arttırımına gidilmesini öneriyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı