Arkadaşlar selam.
Problemim şu PC'de hiçbir problem yokken bir anda kasmaya başladı. Kasmak derken hem Windows hem programlar olarak kasmaya başladı. Böyle mouse oynatamamak gibi degil bilgisayar calısıyor ama yavaş sanki arkada birden fazla program ve oyun acmıssın ve bilgisayarın kasması gibi. Bunun üstüne birçok araştırma yaptım BIOS güncellemeleri, Driver güncellemeleri, Windows güncellemeri, Driver'ların temiz kurulumları, sıcaklık değlerinde kontrol hatta format attım bir de format atarken SSD'yi tamamen sıfırlayarak USB ile format attım, kasa temizliğini de her 6ayda bir yapardım bunun üstünede tekrar yaptım en son yapalı 5ay civarı olmustu ama bunların hic biri problemimi çözmedi. Bundan farklı çok fazla forumlarda olan çözümleri denedim bunlarında hic biri fayda etmedi maalesef. Bunları yaptıktan sonra gece bilgisayarı acık bıraktım ve sabah kalktığımda hiçbir problem yoktu. 6-7 saat civari bir problemden sonra tekrar aynı problem karşıma çıktı ve tekrar format attım şu an güncellemeleri yapıyorum. Bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Çok fazla araştırma yaptım donanımsal bir problem olabilecegini düşündüm ama görev yöneticisinde anlık zıplamalar yüksek CPU GPU kullanımı da yok. RAM'leri de test ettim.cpu testide yaptım onda da bir şey cıkmadı.(Intel Processor diagnostic tool ile.) tüm Driver'lar dedigim gibi güncel BIOS'ta en güncel sürümünde şu an. OC mod yaklaşık 1 yıldır açmadım şu anda kapalı anakarttaki Slow mod Switch'ini bile kontrol ettim off durumda. Yardımlarınızı bekliyorum.
PC: GTX 1060 6 GB Gaming X.
Anakart: MSI Z170A M5.
İşlemci: Intel i5 6600.
RAM: 16 GB.
PSU: 700W +80.
Not: Arkadaşlar yukarıda söyledigim gibi güncellemeleri yapıyordum. Windows'u active edip gösterdiği tüm güncellemeri yaptıktan sonra makineyi resetledim ve normale döndü ama dedigim gibi bundan önce de normale dönmüştü ve tekrar olabileceginden korkuyorum buna ne sebep olabilir?
yok mu arkadaşlar yardımcı olabilecek ?
yok mu arkadaşlar bunun sebebini bilen yardımcı olabilecek ?