İ5 6600 Tabanlı Sistem Toplama

Sizce uyumlular mı

• Evet

Oy: 1 100,0%
  • Hayır

Oy: 1 100,0%

• Oy verenlerin toplamı
    1

UchihanınGülü

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar konudan anlaşılacağı gibi bir PC toplayacağım ama uyumlu mu bilmiyorum. Uyumlu veya şu uyumsuz derseniz satın almadan önce değiştirmeye çalışırım. Parçalar şöyle:

• Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler with 120mm PWM Fan
  • WD Purple 3TB Surveillance Hard Disk Drive - 5400 RPM Class SATA 6 Gb/s 64MB Cache 3.5 Inch
  • MSI Computer ATX DDR4 Motherboard H170A GAMING PRO
  • MSI Computer NVIDIA GeForce GTX 970 GAMING 4G 4GB 256-Bit GDDR5 Graphics Card
  • Kingston HyperX FURY Black 16GB Kit (2x8GB) 2133MHz DDR4 Non-ECC CL14 DIMM Desktop Memory
  • Intel Boxed Core I5-6600 FC-LGA14C 3.30 Ghz 6 M Processor Cache 4 LGA 1151
  • Kingston Digital HyperX FURY 120GB SSD SATA 3 2.5
  • EVGA SuperNOVA 750 B1 80+ BRONZE, 750W Semi Modular 5 Year Warranty Power Supply
  • Cooler Master HAF 912 - Mid Tower Computer Case with High Airflow Design

Son düzenleyen: Moderatör:
1-Fan güzel anakart güzel neden 6600k almıyorsun işlemciyi ?
2-3tb çok fazla ve rpm olarak 5400 seni süründürür. Onu 2tb yada 1tb yaparak 7200rpm bir model almalısın böyle bir pc'ye 5400 rpm yakışmaz.
3-750w 'ta biraz fazla 600w işini görücektir.

Yani kısılması gereken ve yükselmesi gereken şeyler var bence. Bütçe belirtirsen eğer toplarım ve başkalarıda toplar

İlk olarak çok teşekkür ederim verdiğin tavsiyeler için.
1.si R9 390X bende düşünmüştüm gtx 970 ve R9 390X arasında kalmıştım bir yerde performans farkı pek yok ama nvidia amd den daha fazla oyun destekliyor yazıyordu o yüzden gtx 970 tercih ettim
2.si HDD den 3tb alacağım sorun 5400 ise bana pahalı olmayan bir tavsiye verebilir misiniz?
3. Bu sistemin başlangıcı technopat ın 3000 TL lik pc toplama rehberi orda önermişti ama yinede samsung SSD lerine bakıyım. Eğer pek pahalı değilse samsung geçebilirim. Tekrar teşekkür ederim

Öncelikle 1.kısım çok doğru aynen öyle fps olarak çok az bir fark var ve Nvidia mimarisi çok daha iyi güncel sürücüler, sağladığı programlar vs vs... Bu yüzden gtx970 tavsiye etmese de bir çok kişi fps için ben sana diğer sebeplerden gtx970 tavsiye ediyorum.

HDD = Bence 1 Tb Yeterli olacaktır. WD 1TB 3.5'' Blue 64MB 7200RPM SATA III Disk

Bu sadece 193 tl ama illa pahalı ve 2 Tb gibi bir şey olsun dersen hızlı olarak vs

HDD 2 = WD 2TB Black 3,5" SATA III 6Gbit/s 7200

Buda 493 Tl kadar . Ama daha hızlı daha sağlam ve depolama alanı daha geniş. Ama bana sorarsan üstte ki model işini görücektir.

Gelelim SSD'ye onda en ufak bir sorun yok samsung değilde fury daha iyidir benim görüşümce değiştirmene gerek bile yok . Ama başta da dediğim gibi işlemciyi i5 6600k alırsan eğer çok daha iyi olur soğutucun + anakartın güzel ilerde overclock yapar kalan son performansı da alırsın böylece güzel olur

O zaman 1 TB alayım teşekkürler. 1 hafta sonra parçaları sipariş edeceğim ama arkadaş aklıma bir şüphe soktu R9 390X mi alsam diye gtx 970 4g ama r9 8g emin olamadım hangisini önerirsin? Birde K işlemciler Overclock yapılıyor ama dediğim gibi hiç bilmiyorum Overclock yapabilir miyim emin değilim o yüzden K eklemedim. SSD fury alacağım. Tek bişi kaldı gtx 970 mi R9 390X mi performans bakımından birini önerir misin bide Overclock çok mu zor şimdiden teşekkürler

Şimdi şöyle açıklıyım sana sen bu sistemi 1080p oyun için alıyorsan Gtx970 eğer amacın 2k oyun oynamaksa Amd R9 390x almalısın ama aralarında fiyat olarak 200 tl gibi bir fiyat fark olduğunu unutma . Çok aşırı bir fps farkı yok aralarında ancak iş 2kya gelince orda r9 390x 15-20 fps kadar önde . Yani gtx970 evet çok güzel bir kart evet nvidia mimarisi vs ama 1080 oyun için tam anlamıyla ideal diyebiliriz. 2k oyunda amd daha iyi doğal olarak bu yüzden herkes onu tavsiye ediyor . Ama bana sorarsan ben gtx970 al derim bir çok sebebten Sürücüler daha güncel ve sağlam sağladığı programlar vs daha iyi kalitesi fazlasıyla ortada . Seçim sana kalmış 2k mı yoksa 1080p mi seçimini yap ve kartını al gitsin ikiside üzmez seni

Gelelim overclock olayını msi bir ankart alıyorsun tek tıkla otomatik olarak bile overclock yapman mümkün ayrıca technopatın rehber videolarına bakarak 3-5 tıkta ve ayarda ellede overlock yapabilirsin. O yüzden sorun etme onu . Ayrıca bios menüsü Türkçe Msi'ın buda bir artı tabi ki.

Kafanda başka bir şey varsa sorabilirsin bilgim dahili cevaplarım yoksada başka bir arkadaş cevaplar zaten

Çok yardımcı oldun çok teşekkür ederim gtx 970 e karar verdim işlemciyi 6600k yaptım hepsi tamam bide unutmuşum kasa midt bunlara uyar değil mi?

Çok yardımcı oldun çok teşekkür ederim gtx 970 e karar verdim işlemciyi 6600k yaptım hepsi tamam bide unutmuşum kasa midt bunlara uyar değil mi?

Ne demek hocam elimden gelen neyse yardımcı oldum . Yalnız belirtmem lazım kasayı hiç duymadım. İyi kötü bilgim yok çok fazla. 750w sana fazla o kadar wat harcamaz sisteminde ki bileşenler . 600w Mimarisi daha kaliteli bir kasa seçebilirsin belki ama eğer araştırdıysan kasayı ve iyiyse onu bilemem kasa hakkında çok bilgim yok ama genede ilerde Sli vs düşünmüyorsan güç kaynağını 500 yada 600 +80 al derim ben keza aynı sisteme bende öyle yapacağım çünkü harcadığı watt sistemin 350-400 watt kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…