i5 6600 ve GTX 1060 sistem oyunda kapanma sorunu

NecatiAtalay

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi günler Technopat sosyal sakinleri. Yaklaşık 2,5 senedir kullandığım toplama bir bilgisayarım var. Bir ay önce GTA 5 gibi yüksek performans isteyen oyunlara girdiğimde birden kapanıp açılmaya başladı. Termal macundan dolayı işlemcinin ısınıyor olabileceğini düşündüm ve macunu değiştim çünkü her ay kompresörle kasanın içini temizliyorum başka bir şey aklıma gelmedi. Fakat sorun hala devam ediyordu ve son zamanlarda internette gezerken hatta bazen bilgisayar açıldıktan 30 saniye sonra bile reset atmaya başladı. Format attım ve sorun hala devam ediyordu. Az önce BIOS pilini çıkarıp taktım ve yarım saat kadar hiç kapanmadan kullanabildim acaba BIOS pilini mi değişmem gerekiyor yoksa sorun farklı bir parçada mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem özelliklerim;
Intel i5 6600 (Intel stok fan ile soğutuluyor)
Asus GTX 1060
Msi H170 Gaming M3 anakart
Kingston 2×8 16 GB 2133 RAM
120 GB Kingston Fury SSD (Windows burada kurulu)
1 TB Seagate Barracuda (oyunlarım burada)
Corsair Vs650 650W PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Acaba sadece ilk defa girdiğiniz bir konuya sadece son mesajı okuyarak mı yorum yapıyorsunuz iki buçuk senedir kullandığım bilgisayarın son bir aydır bu durumda olduğunu belirtiyorum siz bana güç bağlantılarını kontrol edin diyorsunuz.

Intel destekle iletişim kurdum ve işlemciyi farklı bir sistemde veya sistemde farklı bir işlemci denememi söylediler ama benim böyle bir imkanım yok. Ne yapabilirim?

Dediklerinizi masaüstü geldikten 5 saniye sonra bilgisayar kapandığı için yapamıyorum ama şöyle bir şey fark ettim. Bilgisayar kapanmadan ekteki fotoğraftaki cpu yazısının yanındaki ışık yanıyor bu cpu arızası anlamına mı geliyor?Eki Görüntüle 349925
CPU debug led o. Benim bilgisayarımda açılırken yanıyor sönüyor. Eğer reset atmadan hemen önce olduğunu düşünüyor iseniz işlemcide bir problem olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı