i5 6600'den i5 7600'e geçiş mantıklı mı?

• Konuyu başlatan GlorfindeI
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 833
G

GlorfindeI

Ziyaretçi
Öncelikle herkese iyi forumlar. Sistemim şu şekilde:
  • Asus B250Mk
  • G4560
  • Asus RogStrix Gtx 1050ti
  • Corsair Vengeance 16gb ram (2x8)
  • 650W PSU
Battlefield V gibi bir oyunda işlemci %100 kullanımda sürekli ve FPS düşüşleri yaşanıyor. Tek Kişilik oyunda ayarları yükseltiyorum ve güzel bir FPS, akıcılık elde edebiliyorum. Keza bazı haritalarda 32 oyunculu oyunda yine iyi bir deneyim elde edebiliyorum sayılır fakat 64 kişilik maçlara geldiğimizde işlemci süründürüyor resmen. Ekran kartıma darboğaz yapıyor. 144Hz bir monitörüm var Rainbow Six Siege'de 100 FPS'in üstünü ekran kartı rahatlıkla gösterebilecekken işlemciden dolayı 75-80'lere kadar düşüyor. Bu yüzden işlemci almaya karar verdim ve internetten ikinci el bir i5 6600 sipariş ettim 1000 liraya yeterli olacağını düşünerek. İşlemci elime geldi taktım ve 2400MHz RAM'i kabul etmedi. 2133'e düşürmem gerekti. İlginç bir şekilde şansıma XMP desteği olmasına rağmen RAM'in değerini 2400 yapamadım. Bu yüzden i5 6600'ü iade edip yerine 200 lira farkla i5 7600 sipariş ettim. İnternetten baktığım kadarıyla aradaki fark zaman zaman 10-15 FPS dahi fark ettirebiliyor yüksek FPS'lerde. İşlemci diğerine nazaran daha yeni olduğu için ondan da 5-10 FPS olsa birlikte gözardı edilemez bir fark yaratıyor. Üstelik takıntılı birisiyim aynı FPS'i alacağımı bilsem dahi RAM'i 2400 kullanabilecekken 2133'te kullanmak içimi gıcıklatacaktı sürekli. Bu işlemciye de 1200 lira verdim. Gönül isterdi ki i5 9400F alıp yeni bir anakartla beraber 1700 liraya işi kapatmak fakat monitör ve RAM'in birisini zaten yeni aldım. İşlemci almak hiç planda yoktu fakat dediğim gibi takıntılı bir tipim. Ne dersini sizce lüzumsuz bir takıntı mı yoksa değer mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata etmişsin. O oyunda ciddi değişim istiyorsan çare 6/12lik canavar Ryzen 1600/2600.

6/6 i5 8400 bile bu oyunda topallıyor. Hyper threadingi olmayan ve büyük yükleri paylaştıracak ek threadleri olmayan her işlemci bu oyunda 64 kişilik serverlarda stutterlara ve düşük FPSlere mahkumdur. Buna 5 GHz'a çıkartılmış 9600k da dahil.

Geçilmez. İyi bir oyun deneyimi için Ryzen 2600 B450 anakart almanız iyi olur.
Beyefendi belirttiğim gibi 1200 limit aşımı benim için öyle bir girişimde bulunmam için yeni bir anakartta almam gerekiyor. Öyle yapacak olursam yine en aşağa 1500 liraya mal oluyor. 1500 lirayı gözden çıkarsam 9. Nesil i5 li dizerdim. Söylediğiniz işlemciler oyun testlerinde maksimum 4-5 fps fark ettiriyorlar.

4/4 işlemciler günümüzde yetersiz kalıyor maalesef 😐 Bu yüzden 6/12 bir işlemci onerdim. 9400F alsan seneye sıkıntı çıkarır ama Ryzen kolay kolay sıkıntı çıkarmaz.

Tabii bütçe bu kadar ise elbette alabilirsiniz 🙂

GlorfindeI, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı