i5 6600K & GTX 1070 Darboğaz Yapar mı?

Darboğaz olmaz ama GPU'yu tam performans kullanamayabilirsiniz, ayrıca illada o işlemciyi tercih edecekseniz kesinlikle OC'lu şekilde kullanın.

Darboğaz olmaz ama GPU'yu tam performans kullanamayabilirsiniz, ayrıca illada o işlemciyi tercih edecekseniz kesinlikle OC'lu şekilde kullanın.
İleride sistem son zamanlarını yaşarken OC ile sistemi son damlasına kadar kullanmak benim düşüncem, sürekli OC yapmak sistem ömrünü kısaltmaz mı ? Yani bunlar benim düşüncem yanlışım varsa öğreneyim.

Ben i5 için konuşmuştum i7'ye şimdilik OC yapmaya gerek yok, konuyu sonradan okudum sistemi almışsınız hayırlı olsun.

Ben i5 için konuşmuştum i7'ye şimdilik OC yapmaya gerek yok, konuyu sonradan okudum sistemi almışsınız hayırlı olsun.
Teşekkür ederim hocam bir an korktum i7 aldım onda da sıkıntı yaşarım diye

Yapmaz. Gayet yetecektir o işlemci Gtx 1070'e.

Çok soru soruyorum kusura bakmayın, i5 işlemciyken 600W yeter diyorduk, peki i7 işlemciye yükselttim şimdi sistemi, OC yaptığım zamanlar da olacak 700W yeterli değil mi?

Intel® Core™ i5-6600K Processor (6M Cache, up to 3.90 GHz) Teknik Belgeler
Intel® Core™ i7-6700K Processor (8M Cache, up to 4.20 GHz) Teknik Belgeler

Estağfurullah. İkiside aynı gücü tüketiyor, intel kalitesi, az güç çok performans. PSU'yu arttırmanıza gerek bile yoktu 600W'da yeterdi bu sisteme.

Ürünlerin bazıları stoklarda görünmedi satın alırken sıkıntı çıktı. Kuzenim monitörü aldı, sözü vardı bana. Bende limitimin yettiği kadar sinerjiden sipariş vermiştim bugün geldi parçalar. Geri kalan parçaları bayramdan sonra sipariş edeceğim. Şimdilik elimdeki parçalar : ZALMAN ZM700-GV 700w 80 Plus Bronze PSU, MSI Z170A GAMING PRO CARBON Anakart, Corsair Carbide SPEC-Alpha Siyah/Kırmızı Pencereli Gaminig Mid Tower Kasa, GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz Bellek, SAMSUNG 23.5" LC24F390FHMXUF GAMING FREESYNC Monitör.
Kısmetse bayram sonu sipariş edeceğim bileşenler ; Kesin olanlar : Intel Core i7-6700K Skylake 8M 4.0Ghz 1151, Samsung 850 Evo 250GB 540/520MB MZ-75E250BW, CoolerMaster Hyper 412 PWM İntel 2011/1366/1156/1155/775 AMD FM1/AM Serisi Uyumlu CPU Soğutucusu

HDD olarak Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200Rpm (ST1000DM003) almayı düşünüyordum ama arkadaşım 1 ay sonra tıkır tıkır ses gelmeye başladı ardından durup yeniden başladığını söyledi. Bunun yerine bu fiyatlarda önereceğiniz bir HDD var mı?

Ekran kartında 3 model arasında kaldım MSI GTX1070 Gaming X 8GB GDDR5 256Bit - Asus Strix GTX1070 8GB GDDR5 256Bit - Gigabyte GTX1070 Windforce OC 8GB GDDR5 256Bit sizce hangi ekran kartı daha iyidir ? Benim düşüncemde izlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla Asus daha serin kalıyor, Fps de bir fark görülür mü?

Dosya Ekleri

• yeni.jpg
    996,1 KB · Görüntüleme: 120
FPS'de aralarında pek bir fark yok yani 'Şu daha fazla FPS veriyor' diyerek alabileceğin bir ekran kartı yok sana tavsiyem tercih yaparken tasarımlarına daha öncelik ver. Nasıl olsa aynı model kartın sadece farklı üreticileri ama illaha soğutma istiyorsan ASUS al ben MSİ tercih edeceğim çünkü tasarımı çok güzel gerçekten.

Aynen hocam ben biraz daha video izledim Asus soğutma konusunda biraz önde geldi bana, bakalım karar değiştirmezsem Asus alacağım gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…