i5 6600K İşkence testi

Daha fazla  
Asus Z170-A anakart i5 6600K işlemci Xigmatek Praeton Ld963 soğutucum var. Prime 95 ile işkence testinde 78 derece görüyor. Oc yapmadım. Soğutucu çok iyi olmayabilir ama 78 derece sizce normal mi ? Bana biraz fazla geldi. Soğutucu montajında sıkıntı olabilir mi ? Vatanda montaj yapıldı.

Boşta 33 derece. Q fan ayarlarından fanın sıcaklığa göre hızı düşük sanırım onu artırıcam. Bir de Ramlerim 2133 mhz olmasına rağmen biosta 1866 mhz görünüyor. X.M.P açarsam 2133 oluyorlar. Default hali 2133 olması gerekmiyor mu ?

Bios default hali ramlerin direk olarak mhz' si değildir. Sıcaklık stres testinde maximum 78 dereceyi görüyorsa bir problem değil aslında. Sürekli olarak o derece de kalıyorsa termal macunu bilginiz varsa güzel bir şekilde değiştirip testi tekrar yapın. Kasanızın konumuna da özen gösteriniz.

Ramler XMP açmadan 2133 mhz de nasıl oldu ben de bilmiyorum :) 2 saat oyun oynadım (Metro Last Light) işlemci 45-50 arası gitti geldi. Q fan ayarlarından DC olanı seçtim bu şekilde şu an. Problem yok teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı