i5 6600K nasıl O.C yapılır?

Bu videoyu kendinize rehber alabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba. I5-6600K islemci, Z170A PC Mate anakart ve H100i islemci sogutucuya sahibim. Islemcim en yuksek hangi degerlere cikabiliyor ogrenmek istiyorum. Overclock yapmasini bilmiyorum. Bana yardimci olur musunuz?
İntel Extreme Tuning Utility ile kolayca yapabilirsiniz. Basit modu var.

Ben bu araç ile 6700K'yı 4.8 GHz'ye kadar çıkarttım.

Tabi 5.0 GHz'ye çıkarmışlığım var ama bu noktada BİOS'dan ayara daha iyi olmakta.

İşlemcide veya anakartımda bir sorun olabilir mi? Herhangi bir O.C işleminde tutarsız çalışıyor. Biosda bulunan kolay O.C butonuna tıkladığımda 4.1 GHz ye çıkıyor. Prime 95 testi çalışırken görev yöneticisinden baktığımda 4,01-4,10 GHz arasında gidip geliyordu. Yaklaşık 2 saat testten sonra hata vermediği için manuel olarak otomatik voltajda 4,4 GHz değerine çıktım. Prime 95 testinde gene 4,30-4,40 arası gel git yapmaya başladı. 15 dakika boyunca testten sonra bir hata almadım.

@ibrahim zdemir Sizin dediğiniz programda hangi ayarları tam olarak nasıl yapmam gerekiyor? 2 tane buton var. İkisini eşit olarak mı artırmam gerekiyor yoksa sadece üsttekini mi artırmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• 11.PNG
    11.PNG
    6 KB · Görüntüleme: 118
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı