i5 6600k OC için sıvı soğutma tavsiyesi

Burak34xxxx

Hectopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Alacağım sistem şöyle:

-Intel core i5 6600k işlemci
-Asus Z170 Pro gamıng anakart
-Evga gtx 970 SC Acx 2.0 ekran kartı
-Kingston (8GB) DDR4 2400 MHz RAM
-Samsung 850 evo 250 GB SSD
-Corsair CX 80+ 600W güç kaynağı
-Aerocool aero800 kasa

Bundan önce başka bir sistem almayı düşünüyordum ancak fiyatı biraz daha aşağıya indirmek durumunda kaldım. O sistemin bundan farkı i7 6700k, H100i Gtx ve Thermaltake core v51 idi.

Amacım oyun ve render. Ama i7 almamakta karar kıldım. Zamanla ilgili aşırı sorunlarım yok.

Bu sistemin beni ileride bir ekran kartı upgradesi ile birlikte 6 yıl götürmesi gerekiyor. 3 sene sonra değiştireceğim ekran kartını ve o zaman işlemciyi OC edeceğim. Bunun için bazı sorularım olacak:

-Aklımda SilverStone tundra TD03-E almak vardı. Ama çok sesli olduğunu duydum. Bu soğutma ile 4,5 Ghz ye çıkılıyormuş. Ben de onun yerine H60'ı gözüme kestirdim. Sizce TD03-E den daha kötü bir OC performansı alır mıyım? Yoksa 150 TL daha koyup H80i mi almalıyım? Ve eğer yine yoksa H100i Gtx mi almalıyım?

-İkinci sorum: Alacağım kasada eğer 120 mm sıvı soğutma kullanacak olur isem, bu kasanın -Aerocool aero800- arkadaki tahliye fanını söküp, öndekinin yanına monte etmeyi düşünüyorum. Sıvı soğutmayı da tahliye fanının ilk monte edildiği yere monte edeceğim ki egzoz görevi de görsün. Bunun için H80i alırsam daha iyi olacağını düşünüyorum. Ne de olsa iki yüzünde de fan var. Bu ses sorunu yaratır mı TD03-E kadar?

Cevaplarsanız sevinirim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı