i5 6600K Sıcaklık Değerleri ve Hız Aşırtma

Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Psikolog
Profil Kapağı
1524498912
Zamanında hediye olarak gelen i5 6600K işlemcimle beraber MSI H110M PRO-VD anakart kullanmaktaydım fakat her ne kadar kendime "Ya ne gerek var hızaşırtmaya, bu anakart ile devam ederim." dediysem de dayanamayıp Gigabyte Z170X Gaming 7 aldım fakat şu an elimde termal macun olmamasından dolayı montajı yapamadım.

Şu an elimdeki Xigmatek Durin D982 işlemci soğutucu ile stres testinde maksimum 50 derece gördüm ve deneyimli arkadaşlardan ne kadar hızaşırtma yapmalıyım diye sormak istiyorum. Sipariş ettiğim macun ise Arctic MX-4.

Kullandığım işlemci soğutucu da bu:

XIGMATEK DURIN D982 INTEL LGA775/1156/1366 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
Not: İşlemci Turbo Boost frekansı olan 3.9 GHz'e sorunsuz olarak çıkıyor.

Son düzenleme:
Eğer biraz daha yapmak istiyorsanız, değerleri gözlemleye gözlemleye yavaşça biraz daha yükseltebilirsiniz. Elinizdeki soğutucu çok üst düzey bir hava soğutma değil. Bu yüzden sıcaklık değerlerini kontrol etmekte yarar var. Şu anki sıcaklık değerleri eğer ortalama 10-15 dakikalık stres testi değerleriyse gayet güzel.

Evet uzun süreli stres testi sonucudur bu. Hatta geçen sene de aynı değerleri paylaşmıştım fakat kış ayı olduğu için daha düşük idi değerler.

Dediğiniz gibi çok üst düzey değil ben de zamanında G4400'ün stok fanını kullanmak yerine tercih etmiştim bu ürünü fakat aldığım değerler hayrete düşürmüştü beni. Şu an 1 yıllık bir macun ile çalışıyor kendisi. Gigabyte Z170x Gaming 7 anakartın kurulumunu yaparken Arctic MX-4 kullanacağım ve beklentim değerlerin daha da altına düşmesi.

Sanırsam voltajsız hız aşırtma yapıp değerlere bakacağım. Yine bu başlık altından sizden yardım alabilirim umarım.

Evet, soğutucu gayet iyi iş çıkarmış. Dediğiniz gibi termal macun değişimi ile de değerlerde biraz daha düşüş yaşanacaktır. Buna bağlı OC potansiyeli de yükselecektir. Bu değerlerin altyapısında kasa içi hava sirkülasyonu, ferahlığı gibi etkenleri de es geçmemeliyiz.

Askerde olmamdan dolayı kasa 1 yıldır kutudaydı ve çok özensiz toplamıştım kabloları. Geldikten sonra ilk işim hemen kablolamayı halletmek oldu. Şu an gözlemime göre hava akışı çok iyi. Umarım ileride sizinle OC değerlerini paylaşabilirim.

Teorik olarak ( İ ) serileri yüksek ısı ve boost clock tasarımlı ..Yapacagınız hız aşırtmalarda ısıdan ziyade voltaj ve fan haritanızı dikkatlice yavaş yavaş yapmanızı tavsiye ederim i5 İ serileri arasında en çok ısınandır klasmanında macuna pek takılmayın gerekli sogutmayı buldugunuzda kullanın . takriben bu işlemler sırasınca veya sonucunda anakartınızın sistem sıcaklıgınıda göze alınız iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…