i5 6600K Sistem Toplama

AtakanD.

Megapat
Makaleler
3
Yer
Antalya
Öncelikle herkese iyi forumlar.
Malum yaz geldi ve ben de bana göre yüksek perfonmanslı sistem toplamak istiyorum. Aklımda şu parçalar var;
Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci

Anakarta karar veremedim tam olarak;
MSI Z170A GAMING M3 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3600MHz(O.C.) USB 3.1 Anakart
MSI Z170A GAMING M5 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3600MHz(O.C.) USB 3.1 Anakart

Sapphire R9 380X NITRO GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
CORSAIR 16GB (2X8GB) DOMINATOR Platinum DDR4 2400Mhz CL10 Dual Kit Ram
Sandisk 240GB Ultra II SATA 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 500MB)

Yorumlarınızdan önce eklemem gereken birkaç şey mevcut. Ekran kartını gerek forumlardan gerek sitelerdeki yorumlardan önerilerle seçtim. İşlemciyle alakalı pek bir bilgim olmasa da hem darboğaz yapmıcak hem de yüksek perfonmanslı bir işlemci(OC yapılabiliyor sanırım] Anakartı daha sonra upgrade yaparsam diye yüksek seçtim. Rami ileriye dönük ayrıca CL değerine ve anakartın OC'siz desteklediği en yüksek mhz'e göre seçtim. OC hakkında fazla bir bilgim olmadığından şimdilik öyle kaldı. SSD 240gb gaming pc olduğundan klasik durdu.
Sitede hazır sistemlerden bakın diyebilirsiniz ama ben daha çok hem öğrenip hem kendim toplamak istedim. Umarım benden daha tecrübeli abilerim bana yardımcı olabilirler. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçem her şey dahil yaklaşık 4000TL bunun içinde henüz tam kararlaştırmadım ama HDD ve Kasası yok. Lakin Uygun fiyatlı bir kasa olursa neden olmasın.

Eğer OC yapacaksanız onun için iyi bir sıvı soğutmaya ihtiyacınız olacak buda 300 TL'ye mal oluyor onun yerine i7 6700 alın i5 6600K'yı isterseniz 4.5 GHz değerine çıkarın ancak i7 6700 gücüne ulaşamazsınız.
@Spontune

Bende senin gibi bir sistem toplamayı planlıyordum ancak Ekran akrtı gelişmelerinden sonra şuan askıya aldım. Hem sana bir katkı olmasından hemde merak ettiğim bir soru var. Amd nin rx 480 ekran kartını beklemeni tavsiye ederim. Şahsen ben şuan onu bekliyorum. Sanırım bu ayın sonunda piyasada olacak. Benim sorum bu sistem de rx 480 işlemci darboğazı yaratır mı ? rx 480 ile i7 mi tercih edilmeli ?

Yardımcı olabilecek varmı acaba ? Aklımda yeni bir sistem mevcut.

İ7 6700K+soğutucu
MSI Z170 gaming m3
240 gb SSd
1 tb HDD
16 gb ram
RX 480 8gb
Kasa CORSAIR carbide 300R bu bileşenler sığar sanıyorum içine. [mevcut]
CORSAIR 80+ Bronze güç kaynağı alarak sistemi tamamlamayı planlıyorum.
Monitör HP E231 [mevcut]

Sistemi VATAN'dan toplayıp resim ekleyebilirim eğer gerekliyse.
ortalama 4000 TL bütçem var yorumlarınızı bekliyorum

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı